Bayburt
DOLAR32.495
EURO34.6035
ALTIN2476.2
MADRİGAL ÇİFT KİŞİLİK BİLET KAMPANYASI

CHP Heyeti'nden Bayburt Ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Heyeti'nden Bayburt Ziyareti
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) esnaf masası 14 milletvekili ile Bayburt’ta biz dizi temaslarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki esnaf masasının doğu illerini ziyaret programı devam ediyor. Bekir Başevirgen, Ali Şeker, Baha Ünlü, Mürsel Alban, Yüksel Mansur Kılınç, Neslihan Hancıoğlu Ayhan Barut, Orhan Sarıbal, Atila Sertel, Ulaş Karasu, Aydın Özer, Abdurrahman Tutdere ve Polat Şaroglu’ndan oluşan esnaf masası heyeti Bayburt’ta esnaf ve meslek odaları, sivil toplum kuruluşları(STK), ziraat odaları, Ticaret Odalarını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf Masası heyeti ilk olarak Bayburt Saray Bahçesi Meydanında basın toplantısı gerçekleştirerek değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bayburt’ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İktidara geldiğimiz gün çiftçi borç faizlerini sileceğiz”

Ağbaba, çiftçilerin sorunlarına değinerek, “Bu bölge tarımın ve hayvancılığın yoğun olduğu bir bölge. Dün Erzurum’daydık, bugün Bayburt’tayız. Bu iki ilde de yoğun bir şekilde nüfus azalıyor, insanlar dışarıya göç ediyorsa, burada bir problem var demektir. Eğer insanlar ekmeklerini atalarının, babalarının doğduğu bu topraklarda aramıyor İstanbul’da, Ankara’da asgari ücretle çalışarak arıyorsa burada bir problem var demektir. Tekrar bu toprakları üretime açacağız. Buradan söyleyelim millet ittifakı olarak iktidara geldiğimiz gün çiftçinin mazotundan vergiyi kaldıracağız, çiftçimizin ziraat bankasına olan borçlarının faizlerini sileceğiz” dedi.

Çalışana verilen zamların yeterli olmadığı vurgusunda bulunan Ağbaba, “Üretici enflasyonu üç hanelere çıkarak yıllık yüzde 105 arttı. Bunun anlamı önümüzdeki günlerde üretici fiyat endeksindeki artış, tüketici enflasyonuna yansımaya devam edecek. Ayrıca bugün ve dün gelen zamlar ise bu enflasyona dâhil değil. Son benzin ve Motorin zamları bu enflasyona dâhil değil. Gıda da KDV indirimi olmasına rağmen enflasyonumuz yüzde 54,4 olmuş durumda. Gıda enflasyonunun yıllık artışı yüzde 64,47 Gıda enflasyonundaki artış, memura, memur emeklilerine ve emeklilere verilen zammın tam iki katı. Emeklilere, memurlarımıza ve asgari ücretlilere verilen zamlar, enflasyondaki artış ile yılın ikinci ayında erimiş durumda” dedi.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından CHP Tarım Komisyonu Başkanı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptığı konuşmada şu şekilde konuştu: “Ülkemizde yaşanılan yoksulluğun temel nedeni üretimsizliktir. Bu Göç politikasıdır. Tarlaların el değiştirme politikasıdır. Üreten değil, ithal eden politikadır.1979 yılında çıkan zeytini koruma yasasını 7 defa delmek istediler. 1 Mart tarihinde bir kanunu bir gece operasyonuyla yönetmelikle delmek istediler. ‘Elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla kömür sahaları için zeytinlik alanlar kullanılabilir, binalar ve işletme tesisleri bu bölgede kurulabilir’ deniliyor. 500 yıllık zeytin ağacı bir yerden başka bir yere taşınır mı? Kanunu delerek zeytin alanlarını talan etmek istiyorlar. Buna razı değiliz. Müsaade etmeyeceğiz. Zeytin insanımızın ekmeğidir, barış ağacıdır. Zeytin yaşamdır.” Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, partilerin il başkanlıklarına ziyarette bulunuldu. Daha sonrasında esnafları gezerek, vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet, Gümüşhane ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere Bayburt’tan ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı GerçekleştirildiÖnceki Haber

Bayburt'ta Mart Ayı Olağan Meclis Toplan...

Bayburt’ta Kadınlar Atık Malzemelerden “Geri Dönüşüm Kütüphanesi” KurduSonraki Haber

Bayburt’ta Kadınlar Atık Malzemelerden “...

Yorum Yazın

Bayburt'ta İnşaat Kazası: Elektrik İşçisi Ağır Yaralandı
Bayburt Özel İdarespor Deplasmanda Önemli Zafer Kazandı
Bayburt'ta Bayram Tatili: Yeşil Alanlara Talep Artıyor
Bayburt Belediyesi Yeni Meclis Toplantısında Görev Dağılımı Belli Oldu
Bayburt'ta Geleneksel Bayramlaşma Esentepe Mahallesi'nde Gerçekleşti
Bayburt Belediye Başkanlığı Mete Memiş'e Devredildi
Başkan Memiş Mazbatasını Aldı
Bayburtspor'un Karaköprü Belediyespor ile Berabere Kaldı
Bayramda Açık Olacak Fırınlar Belli Oldu
Nisan Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Muhtarlık Seçimi Arbedesi Kavgaya Dönüştü
Oylar Yeniden Sayıldı, Bayburt'ta Sonuç Değişmedi
MHP, İl Genel Meclisi Üyeliği Seçimdeki Oyların Yeniden Sayılmasını İstiyor
Bayburt Kent Merkezi'nde Muhtarlık Seçim Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Seçim Coşkusu Sokaklara Taştı: Mete Memiş Belediye Başkanı Seçildi
Bayburt Belediye Başkanlığı Seçimlerinde AK Parti Adayı Mete Memiş Galip Geldi
Bayburt Halkının Seçimle Alakalı Düşünceleri, Sokağın Nabzı - 2
Bayburt'ta Dereye Düşen 3 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Bayburt'ta Trafik Kazası: Ambulans ve Kamyonet Çarpıştı
MHP Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
üni fm scroll