Trend Mobilya
2023 - Kafes Banner
Bayburt
DOLAR19.0839
EURO20.5622
ALTIN1211.7
Bayburt Haber Telegram Haber Üstü

Dede Korkut Şölenlerinde Bayburtlu Sanatçılar Coşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dede Korkut Şölenlerinde Bayburtlu Sanatçılar Coşturdu
Abone ol
Bu yıl 26. sı düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinde gerçekleştirilen beşinci gün konserlerinde sahne sırası Bayburtlu sanatçılarındı.

Konserde ilk olarak sahneye çıkan Bünyamin Oraç seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle geceye renk kattı. Hareketli türkülerle Bayburtluları coşturan Oraç’a performansının ardından plaketini Bayburt Eski Milletvekili Suat Pamukçu takdim etti.
Plaket takdiminin ardından sahne alan Sincanlı Filiz’in seslendirdiği hareketli türkülere halaylarla eşlik eden Bayburtlular bir an olsun yerlerine oturmadılar. Sahne sonrası Sincanlı Filiz’e ise gecenin anısına plaket ve çiçeğini Belediye Eski Başkanı Mete Memiş verdi.
Aynı zamanda İstanbul’da faaliyet gösteren Bayburt Kadınları İlim ve Kültür Derneği’nin Başkanlığını da yapan Sincanlı Filiz yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk’a çiçek takdiminde bulundular.
Çiçek takdiminin ardından serin havaya rağmen coşkunun dinmediği konserde konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bugün Bayburt’tan uzaklarda olan hanımefendiler İstanbul’dan gelip bizlere çiçek sunuyorlar. İstanbul’daki hanımefendileri tebrik ediyorum. Nerede olursa olsunlar, onları her zaman iyi duygularla yâd ediyoruz ve diyoruz ki, baba ocağına hoş geldiniz şeref verdiniz.” ifadelerini kullandı.
Konuşma sonrası buram buram Bayburt kokan gecede, son olarak Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak beraber sahne aldılar. Bayburtlu ve Burak en sevilen şarkılarını seslendirirken söyledikleri Bayburt türküleri ile geceye renk kattılar.
Bayram Aygün’ün sunduğu ve Bayburtluların unutulmaz bir gece yaşadığı konser MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap’ın Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak’a plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kadrajını Bayburt’a Çevir” Yarışmasında Dereceye Girenler Belli OlduÖnceki Haber

“Kadrajını Bayburt’a Çevir” Yarışmasında...

Tuğçe Kandemir Hem Coştu, Hem De CoşturduSonraki Haber

Tuğçe Kandemir Hem Coştu, Hem De Coşturd...

Yorum Yazın

Vatandaşa Ekonomi ve 6’lı Masayı Sorduk
Bayburt'ta Akıl ve Zeka Oyunları Sınıflarının Sayısı Artıyor
Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Okay, Güven Tazeledi
Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Bayburt’tan 8 Proje Davet Edildi
Bayburt'ta Ramazan Pidesinin Satış Fiyatı Belli Oldu
Cumhuriyet Başsavcısı Hüzeyfe Yücedağ Depremzede Çocuklarla Buluştu
Bayburt'ta Orman Haftası Kutlandı
Bayburt Üniversitesi TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Türkiye'nin Zirvesinde
Bayburtspor Soma Deplasmanından 1 Puanla Döndü
Bayburt'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Kutlandı
Bayburt Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Başvurulara Devam Ediyor
Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Depremden Etkilenen Çocuklarla Oyun Şenliğinde Buluştu
Bayburtspor Yine Kendi Evinde Mağlup!
Bayburt'ta Eğlence Mekanında Silahlı Kavga: 1 Yaralı
Bayburt'ta Öğrenciler Ezanı Ve Kuran-I Kerim’i Güzel Okumak İçin Yarıştılar
Bayburt Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Belli Oldu
Bayburt Üniversitesi Sudan'daki Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarındaydı
Bayburt’ta İstiklal Marşı’nın Kabulü Kutlandı
Bayburtspor Kendi Evinde Mağlup Oldu
Bayburt'ta Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar