Bayburt
DOLAR39.9111
EURO47.049
ALTIN4274.4

Dede Korkut Şölenlerinde Bayburtlu Sanatçılar Coşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dede Korkut Şölenlerinde Bayburtlu Sanatçılar Coşturdu
Abone ol
Bu yıl 26. sı düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinde gerçekleştirilen beşinci gün konserlerinde sahne sırası Bayburtlu sanatçılarındı.

Konserde ilk olarak sahneye çıkan Bünyamin Oraç seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle geceye renk kattı. Hareketli türkülerle Bayburtluları coşturan Oraç’a performansının ardından plaketini Bayburt Eski Milletvekili Suat Pamukçu takdim etti.
Plaket takdiminin ardından sahne alan Sincanlı Filiz’in seslendirdiği hareketli türkülere halaylarla eşlik eden Bayburtlular bir an olsun yerlerine oturmadılar. Sahne sonrası Sincanlı Filiz’e ise gecenin anısına plaket ve çiçeğini Belediye Eski Başkanı Mete Memiş verdi.
Aynı zamanda İstanbul’da faaliyet gösteren Bayburt Kadınları İlim ve Kültür Derneği’nin Başkanlığını da yapan Sincanlı Filiz yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk’a çiçek takdiminde bulundular.
Çiçek takdiminin ardından serin havaya rağmen coşkunun dinmediği konserde konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bugün Bayburt’tan uzaklarda olan hanımefendiler İstanbul’dan gelip bizlere çiçek sunuyorlar. İstanbul’daki hanımefendileri tebrik ediyorum. Nerede olursa olsunlar, onları her zaman iyi duygularla yâd ediyoruz ve diyoruz ki, baba ocağına hoş geldiniz şeref verdiniz.” ifadelerini kullandı.
Konuşma sonrası buram buram Bayburt kokan gecede, son olarak Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak beraber sahne aldılar. Bayburtlu ve Burak en sevilen şarkılarını seslendirirken söyledikleri Bayburt türküleri ile geceye renk kattılar.
Bayram Aygün’ün sunduğu ve Bayburtluların unutulmaz bir gece yaşadığı konser MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap’ın Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak’a plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kadrajını Bayburt’a Çevir” Yarışmasında Dereceye Girenler Belli OlduÖnceki Haber

“Kadrajını Bayburt’a Çevir” Yarışmasında...

Tuğçe Kandemir Hem Coştu, Hem De CoşturduSonraki Haber

Tuğçe Kandemir Hem Coştu, Hem De Coşturd...

Yorum Yazın

Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldı
Bayburt’ta Yürüyecek Kaldırım Kalmadı, Kaldırım İşgali Yayalara Çile Oluyor!
Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar