Bayburt
DOLAR42.4444
EURO48.9241
ALTIN5552.1

“Demirözü’ne Entegre Bir Hayvancılık Merkezi Kazandırıyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Demirözü’ne Entegre Bir Hayvancılık Merkezi Kazandırıyoruz”
Abone ol
Ramazan Bayramı’nı Bayburt’ta geçiren AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yatırım alanlarında incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda Demirözü ilçesini ziyaret eden Battal, ilçede yapımı süren ve açılış için gün sayan önemli projelerden “Organize Hayvancılık Bölgesi”ni gezdi. İlçe Kaymakamı Ömer Coşkun ve Belediye Başkanı Arslan Gürer’den bilgi alan Battal, projede emeği geçenlere teşekkür etti.  Yaptığı açıklamada, Kaymakamlık, Belediye ve vatandaş iş birliğiyle hayata geçirilecek projenin bir çok muhtelif faydası olacağına dikkati çeken Battal, “Bu modelin diğer ilçe ve beldelerimizde de hayata geçmesine örnek teşkil etmesini ve ortaya çıkan bu büyük ufkun ülkemiz ekonomisine destek sağlamasını arzu ediyoruz.  Bu çerçevede emek veren işçisinden ustasına kaymakamından belediye başkanına kadar hepsine teşekkür ediyorum. Bu model bizi umutlandırıyor. Yarınlara daha umutla bakmamıza vesile oluyor” dedi.

Coşkun: “Hayvancılık en verimli koşullarda yapılacak”

Projenin yaklaşık 400 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğunu, ifade eden Kaymakam Coşkun ise, burası devlet vatandaş iş birliğiyle yaptığımız güzel bir proje. Burası bir organize sanayi mantığıyla planlanmış bir yer. Ve hayvancılığın en verimli koşullarda, maliyeti düşüren bir bakış açısıyla planlanan ahırlarla oluşturulmuş. Şu anda inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış durumda. En geç 1-2 ay içerisinde bitirip burayı hizmete açacağız. Bu devlet vatandaş ve yerel yönetim iş birliğiyle yapılmış çok önemli ve olumlu bir proje.  Bu takım çalışmasının bir ürünü” ifadelerini kullandı.

Gürer: “Seçim vaatlerimizden biriydi”

Belediye Başkanı Arslan Gürer de projenin seçim vaatlerinin başında geldiğini anımsatarak şunları kaydetti:  “Ahırların dışarıya taşınması seçim sürecindeki vaadlerimizden biriydi. Ama bu tek elle tek kişiyle olacak bir şey değildi. Buraya çiftçi, devlet, yerel  yönetim el atmalıydı. Allah razı olsun çiftçilerimiz ve kaymakamımız yanımızda durdu. Ve hep birlikte bu ahırlarımızı yaptık. Allah nasip ederse bir iki ay içerisinde de teslimatını yapmış olacağız.” İlçede ahırların yapısından kaynaklanan verim düşüklüğü olduğunu sözlerine ekleyen Gürer şöyle devam etti: “Çünkü ahırlarımız, modern değil, yüksek değil. Hayvanlar havasız kalınca bu verimi de etkiliyor. Şimdi modern bir şekilde olunca verim de artmış oluyor. Burada aynı zamanda doğal gübre üretilmiş olacak. Çiftçimizin gidip kimyasal gübre almasına gerek kalmayacak. Bunlara ilaveten burada 8 ahırımız var. 20-25 civarına çıktığında biyogaz üretilecek bir tesis haline gelebilir.” Demirözü Barajı çevresinde peyzaj çalışmalarını da inceleyen Battal, ayrıca Aydıntepe, Arpalı ve Gökçedere’yi de ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında belediye başkanlarından bilgi aldı. Battal’a ziyaretlerinde AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat ve diğer partililer eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Namaz Kılınacak Camiler Belli OlduÖnceki Haber

Namaz Kılınacak Camiler Belli Oldu

1 Haziran’dan Sonra Neler Değişecek?Sonraki Haber

1 Haziran’dan Sonra Neler Değişecek?

Yorum Yazın

Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!
Bayburt–Gümüşhane Havalimanı için “Dede Korkut” İsmi Önerildi
Şarkılar, Halaylar ve Dostluk: Huzurevi Sakinleri Bir Arada
Bayburt KYK’da Lokanta ve Kantinlerde Kapsamlı Hijyen Denetimi Yapıldı
Türkiye Şampiyonası Yolunda Bayburt’un Bilardo Şampiyonları Belli Oldu
Bayburt’ta CHP İl Başkanı Türker: “Memurlar İmza Atmaktan Çekiniyor”
TOBB Nefes Kredisi İkinci Paket Başvuruları Başladı
Aydıntepe'de Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi, Dualarla Yad Edildi
Orman Genel Müdürlüğü 496 Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvuruları Başlattı
Aydıntepe Çiğdemlik Köyü'nde Tarımın Geleceği Köy Buluşmalarında Masaya Yatırıldı
Anadolu Opera ve Bale Festivali Bayburt’ta Sanatseverlerle Buluşuyor
Vali Eldivan Darıca Köyünde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Üni FM’de Halk Oyunlarının Geleceği Uzmanlarla Masaya Yatırıldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar