Bayburt
DOLAR42.4574
EURO48.9616
ALTIN5523.5

Diyanet-Sen’den 81 İlde Gündüz Kuşağı Programlarına Karşı Tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet-Sen’den 81 İlde Gündüz Kuşağı Programlarına Karşı Tepki!
Abone ol
Diyanet-Sen, 2025 Aile Eylem Planı çerçevesinde Büyük Aile Platformu'nun başlattığı imza kampanyasına destek vererek 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sendika, gündüz kuşağı programlarındaki zararlı içeriklere karşı yetkilileri göreve çağırarak bu yayınların kaldırılmasını talep etti.

Diyanet-Sen, 2025 Aile Eylem Planı kapsamında, toplumun ahlaki değerlerine ve aile yapısına zarar veren gündüz kuşağı programlarına karşı ülke genelinde kitlesel bir eylem başlattı. Sendika, Büyük Aile Platformu'nun öncülüğünde başlatılan imza kampanyasına destek vermek amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları düzenleyerek kamuoyunun dikkatini bu önemli soruna çekti.

Basın açıklamasında konuşan Diyanet-Sen yetkilileri, gündüz kuşağı programlarında sıklıkla işlenen çocuk istismarı, cinsel saldırı, aile içi şiddet, cinayet ve çarpık ilişkiler gibi konuların hem insan doğasına hem de toplumsal yapıya aykırı olduğunu vurguladı. Bu tür yayınların normalleştirilerek sunulmasının vicdanları yaraladığını ve toplumun ahlaki dokusunu bozduğunu ifade ettiler.

Sendika temsilcileri, bu tür programların sadece bireyleri değil, özellikle çocukların ve gençlerin masum dünyasını olumsuz etkilediğini, aile kurumunu zedelediğini ve şiddeti, iftirayı, sapkınlığı sıradanlaştırdığını belirtti. Gündüz Kuşağı Programları Yayın Etik İlkeleri'nin bu olumsuz etkilere karşı yetersiz kaldığına dikkat çekildi.

Diyanet-Sen, medya kuruluşlarını ve içerik üreticilerini, yayın politikalarını toplumun ahlaki, kültürel ve manevi değerlerini destekleyecek şekilde belirlemeye çağırdı. Yayıncılığın insan ruhunu kirleten değil, insana değer veren ve iyi örnekleri görünür kılan bir görev üstlenmesi gerektiği vurgulandı.

Ailelere de önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Diyanet-Sen, evlerin zararlı içeriklerden korunması, çocuklara bilinçli medya kullanımı konusunda rehberlik edilmesi ve onların izlediği içeriklerin takip edilmesinin ebeveynlik sorumluluğunun bir parçası olduğunu hatırlattı. Medya okuryazarlığının teşvik edilmesinin önemine değinildi.

Sendika, bireysel çabaların ötesinde toplumsal farkındalık oluşturmanın ve ahlak temelli bir aile ve toplum için çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek vermenin herkesin görevi olduğunu ifade etti. Kolektif bilinç olmadan bireysel çabaların sınırlı kalacağına dikkat çekildi.

Diyanet-Sen, kadim aile değerlerinin korunması, çocukların sağlıklı yetişebileceği bir ortamın oluşması ve güvenli bir toplumun inşası için ekranlardaki zararlı yayınlara son verilmesi gerektiğini vurguladı. Aileyi korumanın farz-ı kifaye değil, farz-ı ayn olduğu belirtilerek, tüm vatandaşlar Büyük Aile Platformu'nun imza kampanyasına destek vermeye çağrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özgür Özel: "Bayburt'ta da Miting Yapacağız, Bayburt'u da Alacağız"Önceki Haber

Özgür Özel: "Bayburt'ta da Miting Yapaca...

Bayburt'ta Yasa Dışı Yollarla Yurda Giren 4 Düzensiz Göçmen Yakalandı!Sonraki Haber

Bayburt'ta Yasa Dışı Yollarla Yurda Gire...

Yorum Yazın

Bayburt Konut Fiyatlarında Türkiye Ortalamasının Üzerinde!
Arpalılı Minik Boksörler Üniversiteler Arası Şampiyonayı Yerinde İzledi
Kırklar Dağı’ndaki Tarihi Mescid Yangını İçin Soruşturma Başlatıldı
Belediye Başkanı Mete Memiş’ten Fen Lisesi Öğrencilerine Kaynak Desteği
DEVA Partisi; “Kadına Şiddetin Olmadığı Özgür Bir Türkiye Mümkün!
Türkiye Genelinde Orman Genel Müdürlüğü Şoför Alımı
Bayburt Emniyet Müdürlüğü Karayollarında Drone Destekli Trafik Denetimi Yaptı
Biz Sorduk, Bayburt halkı Cevapladı: Yeni Havalimanına Sizce Hangi İsim Verilmeli?
ÜNİ FM'de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Programı Düzenlendi
Bayburt HAK-İŞ: “Şiddete Son, Sesimizi Yükselt”
Bayburt’ta Kadına Şiddetle Mücadelede Jandarma İle Ortak Farkındalık Çalışması
İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kadın Kollarından Filistin’e Destek Çarşısı
Cumhuriyetin İkinci Asrı Bayburt’ta Akademik Perspektifle Tartışıldı
Bayburt- Trabzon Sınırında Bulunan Kırklar Dağı Mescidi Küle Döndü!
24 Kasım Programında Öğretmenlere ‘Geleceğin Mimarları’ Mesajı
CHP Bayburt Heyeti, Öğretmen Kökenli Başkanların Kabirlerini Ziyaret Etti
Denetimsizlik Gıda Zehirlenmesini Artırıyor, Halk Tehlikede!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alıyor
Bayburt Jandarmasından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi'nde Kongre Sonuçlandı Ahmet Çalışkan Yeniden Başkan
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar