Bayburt
DOLAR41.3255
EURO48.867
ALTIN4850.9

DSİ Genel Müdürlüğü Bayburt’a Yaptıkları Yatırımları Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DSİ Genel Müdürlüğü Bayburt’a Yaptıkları Yatırımları Açıkladı
Abone ol
Devlet Su İşleri Bayburt’a yapılan yatırımlarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklama şu şekilde;
"Bayburt ilimizde son 19 yılda 80 adet tesis hizmete alındı. Bu tesislerin, 1 adedi İçmesuyu Tesisi, 10 adedi Baraj, 13 adedi Sulama Tesisi, 2 adedi Arazi Toplulaştırma ve TİGH, 51 adedi Taşkın Koruma Tesisi, 3 adedi HES Tesisidir.

Çiftçilere Yıllık 98 Milyon TL Zirai Gelir Artışı Sağlandı

Bu tesislerle birlikte, Yıllık 8,33 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilerek 66.000 kişiye içme ve kullanma suyu sağlanmıştır. Baraj depolama kapasitesi 93,90 milyon m³ hacmine ulaşmıştır. Toplam 354.060 alanda AT ve TİGH tescili yapılmıştır. Taşkın Kontrol projelerimizle, 55 yerleşim yeri ve 7.870 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. Hidroelektrik enerji üretimi ise yıllık 0,08 milyar kWh'tir. Son 19 yılda, tamamlanan 13 sulama tesisi ile birlikte, toplamda 167.220 dekar, kısmi olarak 2.500 dekar arazi olmak üzere toplam 169.720 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 98 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

Kırklartepe Barajı Su Tutmaya Başladı

Bayburt Kırklartepe Barajında devam eden inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kırklartepe Barajımızı Saruhan (Haho) deresi üzerine, Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa ettik. Söz konusu barajımızın temelden yüksekliği 45 m olup, kret uzunluğu ise 779 metredir. Barajımızın gövdesini tamamlayarak, su tutmaya başladık. Şu anda geçici kabul aşamasındayız. Bu barajımızın sulama ve toplulaştırma inşaatlarını da önümüzdeki yıl ihale edip, yapmayı planlıyoruz. Sulama inşaatını da tamamladığımızda toplamda 57 700 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturmuş olacağız ve böylelikle ekonomimize yıllık 45 milyonluk bir katkı sağlanmış olacağız.

DSİ Olarak Ülkemizin Suyuna da Toprağına da Sahip Çıkıyoruz

2003 yılından bugüne kadar, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 2 adet iş tamamlanarak 354.060 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Bayburt ilinde 22 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Taşkın Risklerini Minimize Ediyoruz

Ayrıca; Bayburt İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 51 adet taşkın koruma tesisi ile Bayburt şehir merkezi ile birlikte, 50 adet yerleşim yeri ve 7 870 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. Şuanda Bayburt ilimizde inşaatı devam eden 3 Taşkın kontrol projemiz bulunmaktadır.

Kendi Enerjimizi Kendimiz Üretiyoruz

Bayburt’ta işletme safhasında 3 adet HES tesisi bulunmaktadır. Bu HES’lerin kurulu gücü 24,45 MW, yıllık enerji üretimi ise 79,98 milyon kilovatsaattir. Planlama ve Proje safhasında ise 1 adet HES işimiz bulunmaktadır. Bu HES projemizin ise kurulu gücü 8,86 MW, yıllık enerji üretimi ise 23,02 milyon kilovatsaattir."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fen Lisesi'nin İki Projesi Başarılı BulunduÖnceki Haber

Fen Lisesi'nin İki Projesi Başarılı Bulu...

23 Nisan Valilerinden Akran Zorbalığı ve Teknoloji Bağımlılığı UyarısıSonraki Haber

23 Nisan Valilerinden Akran Zorbalığı ve...

Yorum Yazın

Kültür ve Turizm Bakanı Bayburt'a Geliyor
Milli Savunma ve Gençlik Spor Bakanları Yarın Bayburt'ta
Bayburt Belediyesi Asfalt ve Yol Genişletme Çalışmalarına Devam Ediyor
Bayburt’ta Araç Sayısı Artışı Sürüyor, Bir Ayda 131 Araç Daha Trafiğe Çıktı!
Bayburt'un Örence Köyü’nde Zilsiz Okul Dönemi Başladı
Kur'an-ı Kerim Yarışması'nda Türkiye Birincisi Bayburt'tan Çıktı
Bayburt’ta Ağustos Ayında Konut Satışlarında Yüzde Dokuz Düşüş!
Bayburt'un Yoncalı Köyü’nde Anne Ayı ve Yavrusu Görüntülendi
Bayburt Devlet Hastanesi'nde Kepçe Kulak Ameliyatı Başarıyla Yapıldı
Bayburt'un Eski AFAD Müdürü Adil Arslan, Aksaray'a Atandı
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dekanlık Görevinde Devir Teslim
Bayburt’ta Ehram ve Kilim Dokumacılığı Geleceğe Taşınıyor
Bayburt’ta 20 Saate Yakın Su Kesintisi Halkta Tepkiye Yol Açtı!
Uğrak Göleti Projesi Bayburt'ta Tarıma Can Verecek
Bayburt Baksı Müzesi'nde Kültür ve Hukuk Buluşması, Akademiye Yeni Bir Yol Açıyor
Bayburt'ta Okul Servislerine Yönelik Denetimler Başladı
Bayburt'ta Parmak Ucu Yürüyüşüne Özel Tedavi Başarısı
Baksı'da Kültür ve Hukuk Buluşması: İki Günlük Sempozyum Düzenleniyor
Bayburtlu Eski Bakan Oktay Güner TBMM'de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bayburt Özel İdare Spor Bölgesel Amatör Ligi'ne Katılmama Kararı Aldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar