Bayburt
DOLAR39.8771
EURO47.0969
ALTIN4267.9

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, Öğretmene Yönelik Şiddeti Kınadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, Öğretmene Yönelik Şiddeti Kınadı
Abone ol
Bayburt 75. Yıl Anaokulu'nda öğretmen Hanife Akkuş, öğrenci velisi tarafından tehdit ve şiddete uğradı. Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, şiddeti kınayarak eğitimcilere yönelik saldırıların topluma ve geleceğe yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. Eğitimde şiddetle mücadeleye devam edeceklerini duyurdular.

Bayburt 75. Yıl Anaokulu öğretmeni Hanife Akkuş, 6 Ekim 2024 tarihinde öğrenci velisi tarafından tehdit ve şiddete maruz kaldı. Bu olayın ardından Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte toplandı ve yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Şube Başkanı Kenan Turan, açıklamasında eğitimcilere yönelik her türlü saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Eğitimcilere yönelik şiddetin, toplumun değerlerine ve geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Turan, şiddet olaylarının önüne geçilmezse, toplumun geleceğinin karanlık olacağına dikkat çekti.

Turan, "Eğitimciye saldırı, topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Eğitimciler, çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için hayatlarını adayan kişilerdir. Eğer şiddet olaylarının önü alınmazsa, yarınlarımız karanlık olacaktır" dedi. Şiddetin, eğitim sistemini ve toplumsal bağları zehirlediğini, insanlara saygı ve vicdanı yok ettiğini ifade etti. Ayrıca, "Eğitimde şiddet, cehaleti besler ve toplumda kutuplaşmayı arttırır" şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Turan, öğretmenlerin toplumsal değerleri taşıyan ve çocuklarımızın geleceğini şekillendiren önemli bireyler olduğunu, öğretmene yönelik şiddetin temelinde saygı ve sevginin azalmasının büyük bir payı olduğunu belirtti. Ayrıca, bu konuda tüm topluma büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Şiddete karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Turan, "Eğitimciler yalnız değildir, her zaman yanlarındayız" dedi.

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, eğitimde şiddetle mücadele edeceklerini, öğretmenlerin haklarını savunacaklarını ve uğradıkları saldırıların takipçisi olacaklarını belirtti. Eğitimcilerin toplumun en değerli varlıkları olduğunu ve onlara yapılan her türlü saldırının yalnızca öğretmene değil, aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı. Şube Başkanı Turan, öğretmenlerin asla sahipsiz olmadığını ve her türlü tehdit ve şiddet olaylarının takipçisi olacaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buzlanma Nedeniyle Kontrolden Çıkan Araç Kaza Yaptı: 2 YaralıÖnceki Haber

Buzlanma Nedeniyle Kontrolden Çıkan Araç...

Bayburt’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninde Duygusal Anlar YaşandıSonraki Haber

Bayburt’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Tören...

Yorum Yazın

Bayburt’ta Yürüyecek Kaldırım Kalmadı, Kaldırım İşgali Yayalara Çile Oluyor!
Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Bayburt’ta
"Çılgın Şapkalar" Defilesiyle Geri Dönüşüm Farkındalığı
“Koruyucu Aile Hizmeti ve Önemi” Tüm Yönleriyle ÜNİ FM’de Anlatıldı
Bayburt Günbuldu Köyü’nde İsale Hattı Yenileniyor
Hırsızlar Kaçamadı: Kıskıvrak Yakalandı ve Bayburt'ta Cezaevine Gönderildi!
Bayburt Belediyesi, “Şehit Osman Tepesi” Eleştiri Sonrası Temizliğini yaptı
Mv. Ateş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İçin Müjdeyi Verdi
2024 Yılında Bayburt’a 234’ü Yabancı Uyruklu Olmak Üzere 380 Kişi Göç Etti!
Bayburt’ta Ticari Taksi Yayaya Çarptı: Ağır Yaralanan Kişi Hayatını Kaybetti!
Nefes Darlığıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne Başvuran Hasta, Aynı Gün Taburcu Edildi
Bayburt Yoncalı Köyü’nde Yeni Köy Konağı İçin Çalışmalar Başladı
Bayburt Hopur Yaylası’nda Organik Bal Üretimi Yükseliyor
Bayburt Tarım Müdürlüğü Yem Bitkileri İçin Saha Çalışması Yapıyor
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar