Bayburt
DOLAR42.3199
EURO49.2354
ALTIN5551.4

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, Öğretmene Yönelik Şiddeti Kınadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, Öğretmene Yönelik Şiddeti Kınadı
Abone ol
Bayburt 75. Yıl Anaokulu'nda öğretmen Hanife Akkuş, öğrenci velisi tarafından tehdit ve şiddete uğradı. Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, şiddeti kınayarak eğitimcilere yönelik saldırıların topluma ve geleceğe yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. Eğitimde şiddetle mücadeleye devam edeceklerini duyurdular.

Bayburt 75. Yıl Anaokulu öğretmeni Hanife Akkuş, 6 Ekim 2024 tarihinde öğrenci velisi tarafından tehdit ve şiddete maruz kaldı. Bu olayın ardından Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte toplandı ve yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Şube Başkanı Kenan Turan, açıklamasında eğitimcilere yönelik her türlü saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Eğitimcilere yönelik şiddetin, toplumun değerlerine ve geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Turan, şiddet olaylarının önüne geçilmezse, toplumun geleceğinin karanlık olacağına dikkat çekti.

Turan, "Eğitimciye saldırı, topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Eğitimciler, çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için hayatlarını adayan kişilerdir. Eğer şiddet olaylarının önü alınmazsa, yarınlarımız karanlık olacaktır" dedi. Şiddetin, eğitim sistemini ve toplumsal bağları zehirlediğini, insanlara saygı ve vicdanı yok ettiğini ifade etti. Ayrıca, "Eğitimde şiddet, cehaleti besler ve toplumda kutuplaşmayı arttırır" şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Turan, öğretmenlerin toplumsal değerleri taşıyan ve çocuklarımızın geleceğini şekillendiren önemli bireyler olduğunu, öğretmene yönelik şiddetin temelinde saygı ve sevginin azalmasının büyük bir payı olduğunu belirtti. Ayrıca, bu konuda tüm topluma büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Şiddete karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Turan, "Eğitimciler yalnız değildir, her zaman yanlarındayız" dedi.

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi, eğitimde şiddetle mücadele edeceklerini, öğretmenlerin haklarını savunacaklarını ve uğradıkları saldırıların takipçisi olacaklarını belirtti. Eğitimcilerin toplumun en değerli varlıkları olduğunu ve onlara yapılan her türlü saldırının yalnızca öğretmene değil, aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı. Şube Başkanı Turan, öğretmenlerin asla sahipsiz olmadığını ve her türlü tehdit ve şiddet olaylarının takipçisi olacaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buzlanma Nedeniyle Kontrolden Çıkan Araç Kaza Yaptı: 2 YaralıÖnceki Haber

Buzlanma Nedeniyle Kontrolden Çıkan Araç...

Bayburt’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninde Duygusal Anlar YaşandıSonraki Haber

Bayburt’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Tören...

Yorum Yazın

Gümüşhaneli Şehit Astsubay Akın Karakuş Sakarya’da Dualarla Uğurlandı
ÜNİ FM’de Diyabet ve KOAH Hastalıklarına Dikkat Çekildi
Gökçedere Aile Sağlığı Merkezi'nde Hizmetler Yerinde İncelendi
Bayburt Üniversitesi Cezayir Bejaia Üniversitesi Heyetini Ağırladı
Öz Sağlık-İş Sendikasından Hastanedeki Mobbing ve Şiddete Tepki!
15 Kasım itibariyle Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor
Bayburt Kop Dağı Geçidi’nde Kar Etkisini Gösterdi
Bayburt’un 2024 Vergi Rekortmenleri Belli Oldu
Bayburt Emniyetinden Geleceğe Nefes Olacak Hatıra Ormanı
Bayburt’ta Ekim Ayında Konut Satışları Yükselişe Geçti
Bayburt Emniyetinden Kaçak Alkol ve Tütün Operasyonu
Bayburt Ormanlarında "Kara Elmas Trüf Mantarı" Keşfi
Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Üniversiteler Arası Dartta 3’üncü Oldu
Meteoroloji Uyardı: Bayburt’ta Akşam Saatlerinde Sağanak Yağış Bekleniyor
Bayburt’ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde 97 Bin 620 Fidan Toprakla Buluştu
Babyurt'un Çatalçeşme Köyü'nde İçme Suyu Projesi Yerinde İncelendi
Gökçedere Yıldız Erkek ve Kız Takımları Madalya Peşinde
ÜNİ FM Stüdyosunda “Kayıt Dışı İstihdam” Konusu Ele Alındı
Anahtar Parti Bayburt Teşkilatı Üye Kayıt Standında Vatandaşlarla Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı çalışkan; “Bizler Cumhuriyetin Bekçisiyiz”
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar