Bayburt
DOLAR39.892
EURO46.8347
ALTIN4218.2

Ekonomik Kriz BAL Ligi’ni Vurdu: Danişmentspor ve 25 Takım Ligden Çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekonomik Kriz BAL Ligi’ni Vurdu: Danişmentspor ve 25 Takım Ligden Çekildi
Abone ol
Bayburt Amatör Ligi şampiyonu Danişmentspor, finansal sorunlar nedeniyle Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) katılamadı. Danişmentspor’un yanı sıra, Türkiye genelinde 25 takım daha lige katılmama kararı aldı.

Bayburt Amatör Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan ve Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) katılmaya hak kazanan Danişmentspor, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu şansı değerlendiremedi. Lige katılım için gerekli finansmanı sağlayamayan Danişmentspor, BAL Ligi’ne katılmama kararı aldı ve yeniden Bayburt Amatör Lig için başvuru yaptı. Danişmentspor’un bu kararıyla, Bayburt’tan bu sezon BAL Ligi’nde temsil edilecek herhangi bir takım bulunmayacak.

Bu sezon BAL Ligi’ne katılmama kararı alan tek takım Danişmentspor değil. Türkiye genelinde ekonomik zorluklar, toplamda 26 takımın BAL Ligi’nden çekilmesine neden oldu. Danişmentspor gibi, lig için başvuru yapmayan takımlar arasında Malatya İdman Yurdu, Fırat Üniversitesispor, Antakya Belediyesi FK, Adana Vefaspor gibi köklü kulüpler de bulunuyor. 2010-2011 sezonunda kurulan BAL Ligi’nde, bu yıl ilk kez bu kadar fazla takım ligden çekilme kararı aldı.

Bölgesel Amatör Lig, bu yıl 153 takımla oynanacak. Ancak 26 takımın ligden çekilmesi, Türk futbolunun alt yapısındaki ekonomik krizi bir kez daha gözler önüne serdi. Kulüpler, artan maliyetler, yetersiz sponsorluklar ve azalan gelirler nedeniyle ayakta kalmakta zorlanıyor. Bu da birçok takımın, mali açıdan daha az yük getiren yerel liglerde kalmasına neden oluyor.

Danişmentspor, Bayburt’un en köklü kulüplerinden biri olarak biliniyor. Takım, BAL Ligi’ne katılma hakkını kazanmış olmasına rağmen, bu fırsatı değerlendirememenin üzüntüsünü yaşıyor. Kulüp yetkilileri, yaşanan ekonomik sıkıntıların çözülmesi için çaba gösterdiklerini, ancak mevcut şartlar altında BAL Ligi’nde mücadele etmenin mümkün olmadığını belirtti. Danişmentspor’un yeniden Bayburt Amatör Lig’de mücadele edecek olması, Bayburt’taki futbolseverler için bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Özel İdarespor, Hazırlık Maçlarında Beklenen Çıkışı Yapamadı: Pazarspor Karşısında Yine MağlubiyetÖnceki Haber

Bayburt Özel İdarespor, Hazırlık Maçları...

Bayburt’un Yeni Emniyet Müdürü Barış Erkol Oldu!Sonraki Haber

Bayburt’un Yeni Emniyet Müdürü Barış Erk...

Yorum Yazın

Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Bayburt’ta
"Çılgın Şapkalar" Defilesiyle Geri Dönüşüm Farkındalığı
“Koruyucu Aile Hizmeti ve Önemi” Tüm Yönleriyle ÜNİ FM’de Anlatıldı
Bayburt Günbuldu Köyü’nde İsale Hattı Yenileniyor
Hırsızlar Kaçamadı: Kıskıvrak Yakalandı ve Bayburt'ta Cezaevine Gönderildi!
Bayburt Belediyesi, “Şehit Osman Tepesi” Eleştiri Sonrası Temizliğini yaptı
Mv. Ateş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İçin Müjdeyi Verdi
2024 Yılında Bayburt’a 234’ü Yabancı Uyruklu Olmak Üzere 380 Kişi Göç Etti!
Bayburt’ta Ticari Taksi Yayaya Çarptı: Ağır Yaralanan Kişi Hayatını Kaybetti!
Nefes Darlığıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne Başvuran Hasta, Aynı Gün Taburcu Edildi
Bayburt Yoncalı Köyü’nde Yeni Köy Konağı İçin Çalışmalar Başladı
Bayburt Hopur Yaylası’nda Organik Bal Üretimi Yükseliyor
Bayburt Tarım Müdürlüğü Yem Bitkileri İçin Saha Çalışması Yapıyor
Bayburt Belediyesi Asfalt ve Kaldırım Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar