Bayburt
DOLAR19.521
EURO21.5177
ALTIN1266.2

Hayvanları Telef Olan Çiftçiye 10 Büyükbaş Hibe Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvanları Telef Olan Çiftçiye 10 Büyükbaş Hibe Edildi
Abone ol
Bayburt’un Merkez’e bağlı Yukarı Gençosman Köyü’nde önceki gün çıkan yangında 10 büyükbaş hayvanı telef olan ve kışlık erzakı ile traktörü de yangın yerinde küllere karışan Tuncay Adıgüzel’in yaraları sarılıyor.

Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen 10 büyükbaş hayvan Adıgüzel’e teslim edildi. Vali Cüneyt Epcim Yukarı Gençosman Köyü’nde yangının yaşandığı ahırda incelemelerde bulundu. 
Yangından arda kalan küller arasında Adıgüzel’den yaşanan felakete ilişkin bilgi alan Vali Epcim, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Vali Epcim, Adıgüzel’e zararının telafi edileceğini bildirerek bu yönde ilgili kurum ve kuruluşlarca çalışmalara başlandığını söyledi. 
İncelemelerinin ardından köy meydanında olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Epcim, Merkez’e bağlı Gençosman Köyü’nde 2 gün önce Tuncay Adıgüzel’e ait ahırda akşam saatlerinde yangın çıktığını söyledi. Yangının ardından devlet olarak hemen harekete geçtiklerini ifade eden Vali Epcim, “10 hayvanı yandı. Traktörü yandı. Ekonomik değeri yaklaşık 1,5 milyon liralık zarar var. Fakat biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sıcağı sıcağına şu anda 10 büyükbaş hayvanı Tuncay Adıgüzel’e hibe ediyoruz.” diye konuştu.
Vali Epcim, Adıgüzel’in zararının telefi edilmesi noktasında vatandaşlarla dayanışma içerisinde olduklarına işaret etti. “Tuncay kardeşimizin bundan sonraki hayatının daha güzel olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullanan Vali Epcim, “Buradan hayırsever vatandaşlarımıza da destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca biz devlet olarak da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Konudan Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın haberi var. Oradan da bir takım destekler alma gayretlerimiz var. İyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz.” dedi. 
 Vali Epcim, Adıgüzel ailesine geçmiş olsun dileklerini yineledi.
Buranın ardından köy odasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Epcim, olaya ilişkin bilgi alışverişinde bulundu. Vali Epcim daha sonra köyden ayrıldı. 
Vali Cüneyt Epcim’e, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen ile şube müdürleri eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karda Mahsur Kalan Suriyeli'nin Yardımına Afad YetiştiÖnceki Haber

Karda Mahsur Kalan Suriyeli'nin Yardımın...

Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinden Kan BağışıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinden Kan...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Kaybolan 70 Yaşındaki Kadının Cesedi Bulundu
Mayıs Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Erdoğan'ın Rekor Oy Aldığı Bayburt'ta Seçim Coşkusu
BGC Mevcut Başkanı Murat Okutmuş Güven Tazeledi
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, BGC'de Basın Toplantısı Yaptı
Bayburt Halkının 2. Tur Seçim Görüşleri
Bayburt Merkezli Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
Bayburt BelediyeSpor 'Altyapı Sporcularının' Büyük Başarısı
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Kariyer Hikayesini Anlattı
Bayburt Fen Lisesinde Geleneksel Görsel Sanatlar Sergisi Yapıldı
Bayburt’ta Lgs Ve Yks Öğrencilerine Yönelik "Sınava Hazırlık Ve Motivasyon" Semineri
CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, BGC’de Basın Açıklaması Yaptı
Bayburt'ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Etkinliklerle Kutlandı
Bayburtlu Uzman Çavuş İçin Rize'de Cenaze Töreni Düzenlendi
Okullarda Yıl Sonu Resim Sergisi Heyecanı
Bayburt'lu Uzman Çavuş Görev Yaptığı Rize'de Hayatını Kaybetti
Bayburt Üniversitesinden Taekwondo'da ÜNİLİG Türkiye Dereceleri Gelmeye Devam Ediyor
KUDAKA’dan Üretim ve İstihdama 20 Milyon TL Yatırım
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Bayburtlularla Buluştu
28. Dönem Bayburt Milletvekili Orhan Ateş Oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar