Dora Emlak Sol Banner
Katık Döner Sağ Banner 2021
Bayburt
DOLAR9.034
EURO10.4408
ALTIN511.88

İşkur TYP Kapsamında 120 Kişi İstihdam Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşkur TYP Kapsamında 120 Kişi İstihdam Edecek
Abone ol
Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında TYP kapsamında düzenlenecek olan “Okulların Temizliği” Projesi Başvuruları başlıyor.

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program kapsamında Okulların Temizliği için 9 aylık süreyle 120 kişi işe alacak. Proje başvuruları 09-13 Eylül 2021 tarihleri arasında Alo 170 ya da www.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır. Bu kapsamda alınacak işçiler son iki yılda olduğu gibi bu senede Sosyal Yardımlaşma Vakıflarınca yapılacak gelir testinde, aynı hanede ikamet edenlerden kişi başına geliri 650 TL ve daha az olanlardan ve geçen sene aynı projelerde 5 ayın üzerinde çalışmamış olanlardan mevzuattaki diğer şartları da sağlayanlar arasından asil ve yedek katılımcıların tamamı noter kurasıyla belirlenecek. Böylece torpil iddialarının önüne geçilmiş ve tamamıyla şeffaf bir seçim yapılmış olacaktır.
Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürlüğünce insanları bilinçlendirmek adına sık sorulan sorular da aşağıdaki şekilde hazırlandı.
SIK SORULAN SORULAR :
Soru 1- Başvuruyu nasıl yapacağım, herhangi bir belge gerekli mi?
Cevap 1- Başvurular Alo 170 ya da İŞKUR un internet sitesinden (www.iskur.gov.tr) yapılmakta olup, İŞKUR İl Müdürlüklerinden başvuru alınmamaktadır. Kuruma kayıt ve başvurularda beyan esas olup, kişilerin beyan edilen durumlar daha sonradan incelenmekte olup, durumuna aykırı beyanda bulunanlardan, proje bitmiş olsa dahi ödenen tüm ücretler yasal faiziyle geri alınmaktadır.
Cevap 2- İlgili yönetmelik gereği 18 yaşını tamamlamış olan kişiler başvurabilir. Ayrıca erkeklerde Engelli, Eski hükümlü ve 35 yaşını tamamlamış olanlar başvuruda önceliklidir.
Soru 3- Geçen sene aynı projede çalışanlar bu sene de çalışabilir mi?
Cevap 3- Geçen sene aynı projelerde 150 gün ve üzeri çalışanlar bu sene çalışamayacaktır.
Soru 4- Katılımcı Seçimleri nasıl olacak?
Cevap 4- SYD vakıflarınca yapılacak gelir testinde aynı hanede ikamet edenlerden kişi başına geliri 650 TL ve altı olan kişilerden, mevzuattaki diğer şartları da sağlamak koşuluyla noter kurasıyla belirlenecektir.
Soru 5- Asilde çıkanlardan başlamayan olursa yedekler nasıl alınacak?
Cevap 5- Noter tarafından asiller çekildikten sonra, yine noter kurası ve 1 den başlamak koşuluyla yeterli sayıda yedek belirlenecektir. Asillerden gelmeyen olursa Noterce çekilen kurada 1. Yedekten başlamak üzere sırasıyla yedekler Kurumca çağrılarak başlatılacaktır.
Soru 6- Öğrenciler bu projede çalışabilir mi?
Cevap 6 – Açık öğretim öğrencileri hariç öğrenciler bu projede çalışamazlar.
Soru 7- Aynı hane ikamet edenlerden birden fazla kişi bu projede çalışabilir mi?
Cevap 7- Aynı hanede ikamet edenlerden şartları uyanların tamamı projeye başvurabilir, ancak noter kurasından çıksa dahi o haneden ancak 1 kişi bu projede çalışabilir.
Soru 8- Başka bir işte çalışırken projeye başvurabilir mi?
Cevap 9- Projeye başvurabilmek için başvuru tarihinden itibaren geriye dönük en az 1 ay süre ile işsiz olmak gerekmektedir.
Soru 10- İlçede ikamet eden kişi ilin ya da başka ilçenin projesine başvurabilir mi?
Cevap 10- İl geneli açılan projeler hariç, herkes kendi ikamet ettiği ilçenin projesine başvurabilir.
Soru 11- Emekli ya da malül aylığı alanlar projeye başvurabilir mi?
Cevap 11- Emekli olanlar ya da malül aylığı alanlar bu projeye başvuramaz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trabzon Bayburtlular Derneği Yüzleri Güldürmeye Devam EdiyorÖnceki Haber

Trabzon Bayburtlular Derneği Yüzleri Gül...

Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları AçıklandıSonraki Haber

Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı

Yorum Yazın

Teknik Direktör Hakan Yılmaz’dan Ayrılık Sonrası Açıklama
Bayburt Değerlerine Değer Katıyor
Çoruh Nehri Kıyı Bandı İçin İmzalar Atıldı
Kent Müzesi ve Yeraltı Şehri İçin 2 Milyon Liralık Sözleşme İmzalandı
Bayburt Üniversitesinde Öğrenci Konseyi Seçim Süreci Başladı
Bayburtspor Teknik Direktör Hakan Yılmaz ile Yollarını Ayırdı
Bayburt Üniversitesi Dart Takımından Önemli Başarı
Gençosman Köyünde Korkutan Yangın
Bayburtspor Niğde Deplasmanından Galip Döndü
Tarım Kredi Kooperatif Market'in 571'inci Şubesi Bayburt'ta Açıldı
Kayıp Olan Genç Adamın Cesedi Bulundu
Hükmü Pekmezci Maltepe ve Tuzla Derneklerinde Bayburtlular İle Buluştu
Bayburt Üniversitesinde TÜBİTAK Programları Proje Yazma Eğitimi Verildi
Bayburt'a Yılın İlk Karı Yağdı
Gümrükçü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü İle Alakalı Basın Açıklaması Yaptı
Başkan Pekmezci’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyaretleri
Kasım Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
MTTB Genel Başkanı Karayel, Vali Epcim'i Ziyaret Etti
Garajda Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
Bayburt'ta 37 Köye Fiber Altyapı Götürüldü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar