Bayburt
DOLAR39.5851
EURO45.6681
ALTIN4328.3

Kadın Çiftçilere 150 Bin Tarhun Fidesi Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Kurum bahçesinde yapılan dağıtım töreninde, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 150 bin fide kadın çiftçilere verildi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yandan salgınla mücadele çalışmaları devam ederken bir taraftan da tedarik ve üretim zincirinin sürmesi gerektiğini söyledi.

Bu noktada tarımsal üretimi destekleyici çalışmalar yaptıklarını belirten Epcim, "Bugün de Bayburt tarhunu olarak bilinen bitkimizi geliştirme projesi kapsamında, 24 kadın çiftçimizi destekleyici proje noktasında bir çalışma yapıyoruz. Özellikle Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli beyefendinin ilimizi ziyaretlerinde yaklaşık 10 köyümüze bu üretimi yaptıracak şekilde bizlere desteklerini istemiştik. Bunun neticesinde de güzel sonuçlar alıyoruz. Bu destekleri insanımıza katkı olarak sunmak istiyoruz." dedi.

Tarhun otu yetiştiriciliğinin kentte en az yüz yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Epcim, tarhunun özellikle geleneksel yemeklerde sıklıkla kullanıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Aromatik özellikleriyle de diğer illerde yetişen tarhun bitkisinden çok daha özel hususiyetlere sahip. Bunu da biliyoruz ve biz bu bitkiyi Bayburt'un markası haline getirmek istiyoruz. Buna ilişkin tescil çalışmaları da memnuniyet verici. Bundan sonra da bu ve buna benzer ürünlerle Bayburt çiftçisini desteklemek istiyoruz."

Tarhunun kullanım çeşitliliğini artırdıklarını dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen ise "Daha çok çorbalarda böreklerde baharat olarak kullanılan bir bitkiydi. Biz bunu dondurma, macun, lokum gibi ürünlerle çeşitlendirdik. Bu çeşitliliğimizi 15'e çıkaracağız. Bununla ilgili bir pazarda oluşturduk, geliştirmeye çalışıyoruz. Yine bununla ilgili Bakanlığımıza proje sunduk ve kabul edildi. 24 bayan çiftçimize öncelikli olarak ikişer dekarlık tarhun ekiminde destek sağlayacağız. Ayrıca Aydıntepe'de bir köyümüzü tamamen tarhun köyü şekline sokuyoruz. Ayrıca DOKAP kapmasında yine bir projemiz daha onaylandı. Bu kapsamda, 650 bin fideyi şehrimizde çiftçilerimize dağıtacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Törene AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat ile diğer ilgililer de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAYGÜKAB Kelkit'te ToplandıÖnceki Haber

BAYGÜKAB Kelkit'te Toplandı

Vali,Pamuktaş Köyünde Asfalt Çalışmalarını İncelediSonraki Haber

Vali,Pamuktaş Köyünde Asfalt Çalışmaları...

Yorum Yazın

AK Parti Gençlik Kolları’ndan CHP Mitingine Taşıma İddiası
Bayburt'ta Sağanak Yağış Yeni Sanayi Sitesini Sular Altında Bıraktı
CHP, 14 Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt'ta Halka Seslendi
CHP Bayburt’ta Miting Öncesi Gençlik Kortejiyle Sahadaydı
CHP, 14 Yıl Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt’ta Miting Yaptı
Bayburt Demirözü’nde Eğlence Zamanı, Kuşburnu Çiçeği Festivali Başlıyor
Bayburt’un Yeni MÜSİAD Başkanı Tosun, İlk Temasını Diyarbakır’da Kurdu
ÜNİ FM’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek ile Bayburt’un Nabzı Tutuldu!
Uyuşturucuyla Yakalanan 3 Şüpheliye Bayburt Polisi Göz Açtırmadı
Hatırlamak 20 Yıl Sürdü: Bayburt Galer Hamamı İçin İlk Adım Atıldı
CHP Bayburt Miting Alanına valilikten İzin çıkmadı, Yeni Adres Belirlendi!
Bayburt MÜSİAD’ta Koltuk Değişti Yeni Başkan Mert Tosun Oldu
Bayburt Aydıntepe Yaylası’nda Cami Bakımsızlığı ve Çevre Kirliliği Tepki Çekiyor!
Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne 3 İşçi Alımı Yapılacak!
Hayrettin Dilek, 47 Yılın Ardından Bayburt Üniversitesi’nden Emekli Oldu
Bayburt CHP Mitinginde Özgür Özel ile Beraber Mansur Yavaş’ta Olacak
Bayburt'ta İki Aracın Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı!
Bayburt’ta 38 Yaşında 2 Çocuk Babası Olan Kişi Ahırda Ölü Bulundu!
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in Annesi Toprağa Verildi
Bayburt'ta Kurban Bayramı'nda Bayburt'ta Ekmek Kuyruğu Vatandaşları İsyan Ettirdi!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar