Can Kurban Arslan - Sol Banner
Bekir Kocabey - Sağ Banner
Bayburt
DOLAR32.3359
EURO35.1354
ALTIN2301.7

Karadeniz Tanıtımına “Yeşil Yol” Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karadeniz Tanıtımına “Yeşil Yol” Desteği
Abone ol
- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler:- "Yeşil Yol projesi, havalimanıyla, Büyükşehir Belediyemizin bağlantı yollarıyla, muhteşem coğrafyamız ve güzelliğimizle hem Ordu ve Karadeniz Bölgesi'nin tanıtımına ciddi destek olacak hem de ulaşım anlamında şehrimizdeki eksiklikleri giderecek"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Yeşil Yol" projesinin, havalimanı, Büyükşehir Belediyesinin bağlantı yolları ve muhteşem coğrafyasıyla hem Ordu ve Karadeniz Bölgesi'nin tanıtımına ciddi destek olacağını hem de ulaşım anlamında şehirdeki eksiklikleri gidereceğini belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz'de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlamak amacıyla hazırlanan "Yeşil Yol" projesinin, Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağladığı ifade edilerek, yaylalara ulaşımı kısaltan 2 bin 600 kilometrelik "Yeşil Yol" projesinin 235 kilometrelik kısmının Ordu sınırları içerisinden geçtiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, projenin Ordu etabındaki çalışmaların başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Söz konusu projenin Ordu etabında 1500 rakımlı Aybastı Perşembe Yaylası ile 2 bin rakımlı Kabadüz Çambaşı Yaylası'nın birleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Güler, "Coğrafya oldukça yüksek kesimden geçtiği için 2013 yılında başlayan çalışmalarla yol aşama aşama tamamlanıyor. Göreve geldiğimde 2019 yılı ödeneğinin 384 bin lira olduğunu öğrendik. Yol çalışmasının hızlanması amacıyla yaptığımız girişimlerle 2 milyon lira daha ek ödenek çıkarttık." ifadelerini kullandı. 

Güler, "Yeşil Yol" projesinin, Ordu ve Karadeniz Bölgesi'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"İlimizde 235 kilometrelik Yeşil Yol güzergahının 110 kilometresi Karayolları, 125 kilometresi de Büyükşehir Belediyemiz ağında bulunuyor. Yolda yıllardır süren çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Yeşil Yol projesi, havalimanıyla Büyükşehir Belediyemizin bağlantı yollarıyla muhteşem coğrafyamız ve güzelliğimizle hem Ordu ve Karadeniz Bölgesi'nin tanıtımına ciddi destek olacak hem de ulaşım anlamında şehrimizdeki eksiklikleri giderecek."

- "Karadeniz-Akdeniz Yolu ile Yeşil Yol birbirini çok iyi tamamlayan iki güzergah olacak"

Karadeniz'in kapılarını Ordu üzerinden İç Anadolu Bölgesi'ne açacak olan ve çalışmaları halen devam eden Karadeniz Akdeniz Yolu'nun da "Yeşil Yol" projesine katkı sağlayacağına dikkati çeken Güler, "Türkiye'nin stratejik açıdan önemli bir yolu olan Karadeniz-Akdeniz Yolu ile Yeşil Yol birbirini çok iyi tamamlayan iki güzergah olacak. Karadeniz-Akdeniz Yolu sayesinde Ordu Mesudiye arasında 130 kilometrelik mesafe, 80 kilometreye kadar düşecek. Karadeniz-Akdeniz Yolu üzerinde Mesudiye'den geçen Yeşil Yol ile Karadeniz'in yaylalarına da kolayca ulaşılabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Güler, Yeşil Yol projesi ile yaylalarda kontrollü, planlı ve doğaya saygılı yol güzergahı oluşturulacağını, yaylalardaki kaçak yapılanmanın önleneceğini ve disiplin altına alınacağını vurgulayarak, açıklamasında "Yeşil Yol projesi ile kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşüm sağlanacak, turizm merkezi ilan edilen yerler turizme açılacak, çirkin yapı görüntüleri iyileştirilecek, mülkiyet sorunu çözülecek, doğaya saygılı ve doğayla bütünleşmiş mini ahşap konaklama yerleri yapılacak, lezzet durakları yapılacak, doğa hem korunacak hem de kullanılacaktır." ifadelerine yer verdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta 17 Köyün Tapu Tescil Çalışmaları TamamlandıÖnceki Haber

Bayburt'ta 17 Köyün Tapu Tescil Çalışmal...

Bayburt'ta Başarılı Öğrenciler ÖdüllendirildiSonraki Haber

Bayburt'ta Başarılı Öğrenciler Ödüllendi...

Yorum Yazın

Bayburt Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bekir Kocabey, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
Bayburt Üniversitesi Marşı Resmî Olarak Tescillendi
Suat Pamukçu Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Edip Ak Partiye Katıldı
Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Arslan, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt'ta Onbeşi Geleneğiyle Ramazan Coşkusu
Bayburtspor 1922 Konyaspor'a 4-0 Mağlup Oldu
Trabzon Bayburtlular Derneği'nin Geleneksel İftar Yemeği Coşkusu
Bakan Güler, Komando Tugayında İnceleme ve Denetlemelerde Bulundu
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Bayburt'u Ziyaret Etti
Mart Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Anjiyografi Ünitesi Hizmete Girdi
Bayburt Lisesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'ni Coşkuyla Kutladı
Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'nda Altın Madalya Kazandı
Bayburtspor 1-0'lık Skorla Silivrispor'u Mağlup Etti
Bayburtspor’da Tek Düşünce Galibiyet
TÜİK Açıkladı! Bayburt'ta Şubat Ayı Konut Satışları Belli Oldu
Gökhan Zeybek, Trabzon'da Hemşehri Dernekleriyle Buluştu
Son Meclis Toplantısında Başkan Pekmezci’ye Teşekkür Hediyesi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
üni fm scroll