Bayburt
DOLAR39.5851
EURO45.6681
ALTIN4328.3

Müftülükten Anlamlı Kampanya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol

Bayburt İl Müftülüğü Covid-19 salgınından etkilenen vatandaşlara maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla “ Bu Ramazan Benimde Bir Kardeş Ailem Olsun” adlı bir kampanya başlattı. Din görevlilerinin katkılarıyla başlatılan kampanya ile 450 adet gıda paketi hazırlanarak ramazandan önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Proje hakkında Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hasan Başoğlu: “Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, Ülke genelinde olduğu gibi Bayburt İlimizde de, halkımızın yanında ve Onlara hizmet götürmektedir. Bu çerçevede, Vefalı Din Gönüllülerimizle birlikte Covid-19 salgını nedeniyle iş yerlerinin kapanması, vatandaşlarımızın yetkililerin uyarı ve telkinleri ile evlerinde kaldıkları bu zaman diliminde, normal zamanlardan daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Bizlerde Başkanlığımızın ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın talimatları ile Sayın Valimizin himaye ve destekleri, Vefa Sosyal Destek İletişim Merkeziyle eşgüdüm halinde onlara maddi ve manevi destek olabilmek için iki proje uygulamaya koyduk.

Birincisi 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 10.064 vatandaşımıza ulaşmaktı, hamdolsun iki hafta gibi bir sürede 7000 küsür vatandaşımıza ulaştık.

İkinci aşamasında ise; Camilerimizi, Kuran Kurslarımızı, hayır ve hasenatlarımızı birlikte yaptığımız, şuanda da bu salgın nedeniyle sıkıntıya uğrayan vatandaşlarımıza vefa göstermek bize düşer dedik. Ve her bir görevlimiz en az bir koli parasını halkımızın her an yanında olan Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlayacak ve burada biriken paralar ile Bayburt’umuz temel dinamiği olan mahalle bakkallarımızdan bu kumanyaları almak.

Sonuçta 160 personelimiz “Bu Ramazan Benim Bir Kardeş Ailem Olsun” dedi. Ve 450 adet gıda paketi hazırlandı ve ramazan ayı arifesinde bugün 23.04.2020 tarihinde kardeş ailelere ulaştırılmaya başladık. Doğumdan ölüme her zaman halkımızın yanında ve onlarla iç içe bir aile olan Vefalı Din Gönüllüsü meslektaşlarıma teşekkür ediyor, salgının bir an önce ülkemizden ve insanlıktan uzaklaştırılmasını, Ramazan ayını hayırlı olmasını, tüm sıkıntılarımızdan kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Heybetepe Köyü de Karantinaya AlındıÖnceki Haber

Heybetepe Köyü de Karantinaya Alındı

100 Türk Vatandaşı Bayburt’ta Karantinaya AlındıSonraki Haber

100 Türk Vatandaşı Bayburt’ta Karantinay...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Seçkin Pirim’in "Zamanlı Zamansız" Sergisi Baksı Müzesi’nde Açıldı
Bayburt’ta Şap Alarmı: 14 Köy ve 4 Mahalle Karantinada
İYİ Parti İl Başkanı Hancı, “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Hepimizin Görevi”
Yıldırım Elektroniği Vurdu: Bayburt’ta Cihazlar Kullanılamaz Hale Geldi
AK Parti Gençlik Kolları’ndan CHP Mitingine Taşıma İddiası
Bayburt'ta Sağanak Yağış Yeni Sanayi Sitesini Sular Altında Bıraktı
CHP, 14 Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt'ta Halka Seslendi
CHP Bayburt’ta Miting Öncesi Gençlik Kortejiyle Sahadaydı
CHP, 14 Yıl Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt’ta Miting Yaptı
Bayburt Demirözü’nde Eğlence Zamanı, Kuşburnu Çiçeği Festivali Başlıyor
Bayburt’un Yeni MÜSİAD Başkanı Tosun, İlk Temasını Diyarbakır’da Kurdu
ÜNİ FM’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek ile Bayburt’un Nabzı Tutuldu!
Uyuşturucuyla Yakalanan 3 Şüpheliye Bayburt Polisi Göz Açtırmadı
Hatırlamak 20 Yıl Sürdü: Bayburt Galer Hamamı İçin İlk Adım Atıldı
CHP Bayburt Miting Alanına valilikten İzin çıkmadı, Yeni Adres Belirlendi!
Bayburt MÜSİAD’ta Koltuk Değişti Yeni Başkan Mert Tosun Oldu
Bayburt Aydıntepe Yaylası’nda Cami Bakımsızlığı ve Çevre Kirliliği Tepki Çekiyor!
Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne 3 İşçi Alımı Yapılacak!
Hayrettin Dilek, 47 Yılın Ardından Bayburt Üniversitesi’nden Emekli Oldu
Bayburt CHP Mitinginde Özgür Özel ile Beraber Mansur Yavaş’ta Olacak
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar