Bayburt
DOLAR32.601
EURO34.805
ALTIN2507.2
MADRİGAL ÇİFT KİŞİLİK BİLET KAMPANYASI

Otoparkın Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otoparkın Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Abone ol
Bayburt’ta son yıllarda kent için en önemli eksiklerden biri haline gelen otopark sorununu çözmek için temeli atılan Velişaban Mahallesi Çok Katlı Otopark’ın çalışmaları sürüyor.

İki hafta önce temeli atılan Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otopark'ta çalışmalar aralıksız sürüyor. Fore kazık uygulamasının yapıldığı inşaat alanında diğer bir yandan da istinat duvarı yapımı devam ediyor.
4 bin 500 metrekare alana sahip olan 4 katlı otopark 180 araç kapasiteli olarak inşa ediliyor.
Temel atma töreninde konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Şehirlerde insanlar gibi hayati fonksiyonlarını devam ettiren ve sürekli değişime uğrayan mefhumlardır. Bir taraftan doğal dokuyu koruma adına gayret sarf edilirken, bir taraftan da çağın gereklerine uygun hareket etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bayburt’un en büyük sorunlarından biri otopark sorunudur. Bayburt’un yerleşim alanı itibariyle eski yerleşim yerindeki alanların otopark açısından yeteri kadar uygun olmadığını bildiğimiz için özellikle yaz aylarında, şehrin nüfusunun 4-5 katına çıktığı dönemlerde gelen hemşehrilerimizin ve şehrimizde yaşayanların mağdur duruma düştüğünü görüyorduk” demişti.
Otopark hakkında sayısal bilgiler de veren Başkan Pekmezci, “Bizden önceki dönemde başlatılan özellikle Saray Bahçesi’nin altında bulunan otoparkla Hicrani Baba Kapalı Otoparkı devreye sokulmuş, ardından biz de Bayburt Belediyesi olarak burada yaklaşık 5 Milyon 600 Bin bedelli 4 katlı, 4 bin 500 metrekare alan üzerinde bir otopark yapımını arzu ettik ve bugün burada sizlerle birlikte temelini atmanın mutluluğunu yaşayacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Belediye olarak yoğun bir dönemden geçtiklerini söyleyen Pekmezci, konuşmasını şu ifadelerle tamamlamıştı:
“Yoğun bir pandemi döneminden geçiyoruz. Belediye olarak bir taraftan halkımızın sağlığı ile ilgili konularda yoğu bir çaba sarf ederken, bir taraftan da vaadettiğimiz ve yapılması gereken konularda gayret içindeyiz. Şehirler betonlaşırken şehrimizi bir yandan da park ve bahçeleriyle yeşil bir kuşakla sarmaya çalışıyoruz. Her gün yeni bir alanda yeni bir çalışmayı yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayburt bir tarih ve kültür şehri. Bu şehirde yaşamak ve onun onuruna ermek önemli bir hadise. Bizler burada bu şehre hizmet etme adına her gün biraz daha gayretli bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bunun bizim görev olarak addettiğimiz en önemli konu olduğunun bilincindeyiz. Bugün buraya teşrif ederek bizleri onurlandırdınız. İnşallah burada temelleri atılacak olan Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otoparkı bu çevreye bir canlılık ve hareket sağlayacaktır. Özellikle konu hakkında bilgi aktardığım Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal Bey ve Maliye Eski Bakanımız, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın Naci Ağbal Bey’in de sizlere selamlarını ve muhabbetlerini onlar adına iletiyorum.  Ve burada şunu ifade etmek istiyorum: Bayburt bizim sinemizde çarpan kalptir. Yeni ve güzel şeyler yaparak hemşehrilerimizi mutlu etmeye çalışacağız. Burada yaşayanlar mutlu olduğu zaman, mutluluklarını paylaştıkları zaman biz de mutlu olacağız. Yarınlarımız inşallah daha güzel olacak.“
Veli Şaban Çok Katlı Otopark projesinin uzun zamandır konuşulan bir proje olduğunu söyleyen Vali Cüneyt Epcim ise, “2021 yılının ağustos ayında burada açılış töreninde bir arada olmayı ümit ediyorum” diye konuşmuştu.
Proje hakkında bilgiler veren Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kasım Çeker de, “Belediyemiz tarafından kamulaştırılması yapılan 2 bin 513 metrekare büyüklüğündeki alana, taban alanı 1095 metrekare toplam inşaat alanı ise 4 bin 500 metrekare olan 180 araç park kapasitesine sahip 4 katlı kapalı otopark inşaatımızın 17 Ağustos 2020 tarihinde ihalesi yapılmış olup 15 Eylül 2020 tarihinde ise KDV dâhil 5. 537.645 TL bedel ile sözleşmesi imzalanarak yapım işine başlanmıştır. Yapım işine başlanan çok katlı otopark inşaatımızın 31 Ağustos 2021 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer vermişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Zincirleme Trafik Kazası:Yaralılar VarÖnceki Haber

Bayburt'ta Zincirleme Trafik Kazası:Yara...

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bayburtspor Mağlup OlduSonraki Haber

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bayburtspor Ma...

Yorum Yazın

Halkın ve Esnafın Gözünden Kapalı Pazar - Part 2
CHP'li Süleyman Çelik Aydıntepe'de Meclise Girdi
Tırnaklı Pide Fiyatlarındaki Anlaşmazlık Üzerine Esnaf Odası Başkanından Açıklama Geldi
Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk Mazbatasını Aldı
Bayburt Pazarında Fiyatlar: Halkın ve Esnafın Gözünden Kapalı Pazarın Durumu
Bayburt'ta İnşaat Kazası: Elektrik İşçisi Ağır Yaralandı
Bayburt Özel İdarespor Deplasmanda Önemli Zafer Kazandı
Bayburt'ta Bayram Tatili: Yeşil Alanlara Talep Artıyor
Bayburt Belediyesi Yeni Meclis Toplantısında Görev Dağılımı Belli Oldu
Bayburt'ta Geleneksel Bayramlaşma Esentepe Mahallesi'nde Gerçekleşti
Bayburt Belediye Başkanlığı Mete Memiş'e Devredildi
Başkan Memiş Mazbatasını Aldı
Bayburtspor'un Karaköprü Belediyespor ile Berabere Kaldı
Bayramda Açık Olacak Fırınlar Belli Oldu
Nisan Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Muhtarlık Seçimi Arbedesi Kavgaya Dönüştü
Oylar Yeniden Sayıldı, Bayburt'ta Sonuç Değişmedi
MHP, İl Genel Meclisi Üyeliği Seçimdeki Oyların Yeniden Sayılmasını İstiyor
Bayburt Kent Merkezi'nde Muhtarlık Seçim Sonuçları Açıklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
üni fm scroll