Bayburt
DOLAR34.7535
EURO36.5589
ALTIN2950.5

Petekli Köyünde Telefon İsyanı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Petekli Köyünde Telefon İsyanı!
Abone ol
Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Petekli Köyü sakinleri, cep telefonu hattının olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor.

Köylüler adına konuşan Osman Satmış, İbrahim Çolakoğlu ve Enis Bayram, “Köyümüzde telefon hattımız yok, telefon vericisi yapmak istiyoruz. Telefonu olmadığı için internette kullanamıyoruz. Virüs denemesi sırasında çocuklarımız internet olmadığı için uzaktan eğitime katılamıyor. Geçen yıl köyümüze atanan bir imam. Tüm GSM operatörlerine ve resmi kurumlara dilekçe verdik ancak internet sorunumuz çözülmedi.
Köyün tek sorunu bu değil. İşte bu ortak açıklamanın olmadığı diğer köy sorunları:


"Sulama barajımız yapılmadı tarlalarımızı sulayamıyoruz. Köyümüz Allah’a kalmış bir köy yolumuz çok bozuk yapılmıyor. Bozuk yolda sürekli araçlarımız bozuluyor. Sokaklarımız bakımsız kaldırımların bir kısmı yapıldı, bir kısmı yapılmadı. Bayburt merkezden gelip Demirözü Sadak üzerinden Erzincan’a bağlanan yolda iki araç yan yana zor geçiyor. Günde binlerce aracın kullandığı şehirlerarası bu tarihi bölgede yer alan yolumuzun standartlara uygun şekle kavuşturulmasını istiyoruz. Kışın kar yağdığında bu yolda kar temizleme, tuzlama çalışması çok aksatılıyor sürekli kaza oluyor. Bayburt Gökçedere Beldesi ve Gümüşhane Köse ilçesine bağlantı yolu için Devlet kurumları proje hazırlıyor ihale yapıyor. Yol genişletmesi için arazileri kamulaştırıyor. Fakat ortada yol yok, hizmet yok, kamulaştırılan yerlerin parası yok vatandaşa çile resmi kurumlarda muhattap bulamıyoruz.

Bizi sadece seçim zamanlarında hatırlamasınlar!

Baraja giden yolumuzdan traktörler inip çıkmıyor. Çok dik bir yol DSİ yetkilileri ile görüştük makine göndereceğiz dediler, gelen giden yok. Yılda bir kez yağmur yağarsa tarla biçeceğiz, otun balyası olmuş 40 TL, devlet köyde kal tarım yap diyor. Çiftçi nasıl tarım yapacak ki tarlaları sulama yapamıyoruz, çevremizdeki yerleşim yerleriyle birlikte 4 tane köyün sulama ihtiyacına cevap verecek olan barajımızın bitirilmesini istiyoruz. Yapım işini alan firma başladı, bıraktı gitti. Kaç kez resmi girişimde bulunduk sonuç alamadık. Ben daha niye köyde durayım ki karnımı doyuramıyorum, hayvanımı nasıl doyurayım. Parası olan zaten bu dağın başını bekler mi ihtiyaçlı olduğumuz halde 2-3 hane dışında köyün çoğu kömür yardımını  alamıyoruz. Niye, traktörümüz varmış, tarla desteklemesi alıyormuşuz. Yetkililerin sesimizi duymasını bekliyoruz. Bizi sadece seçim zamanlarında hatırlamasınlar!"

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi Köprü Onarım ve Temizlik Bekliyor!Önceki Haber

Tarihi Köprü Onarım ve Temizlik Bekliyor...

Yetkililerden Park Çalışmalarına İncelemeSonraki Haber

Yetkililerden Park Çalışmalarına İncelem...

Yorum Yazın

Bayburt Özel İdare Spor Altı Yeni Transferi Kadrosuna kattı!
2024 Aralık Ayı Konut Satış Rakamları Belli Oldu: Rekor Artış Yaşandı!
Bayburt Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Hizmette
Kul Kardeşlerin Bowling Zaferi: Bayburt Üniversitesi Zirvede
Bayburt Üniversitesi’nde Görev Değişikliği: Yeni İsimler İş Başında
Bayburt Yeşilay Şubesi’nden "Bağımsızlık Seferberliği" Hamlesi
Muharrem Baykal 18. Madde İle İlgili İddialara cevap verdi!
Hayvan Pazarında Bir Ay Süren Şap Kanrantinası Sona Erdi
Küçük Rabia'dan Acı Haber Geldi! Yaşam Mücadelesini Kaybetti
Bayburt'ta Öğrencilere Güvenlik ve Bilinçlendirme Eğitimi
Bayburt'ta Müzik Öğretmenlerinden Unutulmaz Türkü Konseri
Bayburt’ta Yaşanan Feci Kazada 8 Yaşındaki Rabia Ağır Yaralandı
Bayburt Belediyesinden Emektarlarına Veda Yemeği
Bayburt TOBB İmam Hatip Ortaokulu'ndan Sokak Hayvanlarına Sevgi Dolu Destek
Aile Bağlarını Güçlendiren Spor: Babalar ve Çocuklar El Ele
Bayburt Üniversitesi Güneş Enerjisi Santraliyle Yılda 2.3 Milyon Lira Tasarruf Sağlıyor!
Uyuşturucu ile Mücadele: 1 Şüpheli Şahıs Hakkında Adli İşlem Yapıldı!
Toyota Türkiye’den Bayburt Üniversitesine Eğitim İçin Anlamlı Destek
Aydıntepe Yeraltı Şehri, Turizme Katkı İçin Restorasyona Giriyor
Üni FM ve Talat Saka, "Radyonun Yıldızları" Ödüllerinde Aday! Oylama Süreci Başladı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar