Bayburt
DOLAR39.7932
EURO47.0708
ALTIN4275.8

Rektör Coşkun, Online Sertifika Programına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Coşkun, Online Sertifika Programına Katıldı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, YÖK tarafından online olarak düzenlenen 'Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi' sertifika programına katılım sağladı.

YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında başlatılan iş birliği kapsamında yürütülen 'Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi' çerçevesinde, içerisinde Bayburt Üniversitesinin de yer aldığı 24 üniversiteden katılımı ile 'siber güvenlik' ve 'ağ yönetimi' konularında verilen eğitimlerin ardından sertifika programı düzenlendi.

16 Mart 2020 tarihinde başlatılan 'Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi'nde katılımcılara CISCO Network Akademi tarafından sertifika eğitimi verildi.
Bayburt Üniversitesi ile birlikte yirmi dört üniversiteden katılan akademik personeller de proje kapsamında CİSCO tarafından verilen eğitimlerini başarıyla tamamladılar.
Proje kapsamında verilen eğimleri başarıyla tamamlayan, Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Karakuş Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi sertifikasını aldılar.
Çevrimiçi olarak düzenlenen sertifika program YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen programa YÖK yetkililerinin, üniversite rektörleri ve bu üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alan akademisyenler ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru katıldı. Sertifika programına Bayburt Üniversitesinden Rektör Coşkun'la birlikte öğretim üyeleri Gürkan Yıldırım ve Murat Karakuş katıldı.
Programda yaptığı konuşmada küresel salgın sonrasında üniversitelerin dijitalleşme sürecine hızla uyum sağladıklarını ifade eden YÖK Başkanı Saraç; YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek özellikle pandemi sürecinde bunun ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü vurguladı.
Proje kapsamında ayrıca 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik 'Siber Güvenlik' ve 'Ağ Yönetimi' derslerinin açılması hedefi de yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda Bayburt Üniversitesinde de 'Siber Güvenlik' ve 'Ağ Yönetimi' dersleri yeni dönem müfredatı içerisinde yerini aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydıntepe Belediyesi, Küçük Sanayi Sitesi Kazandırmayı HedefliyorÖnceki Haber

Aydıntepe Belediyesi, Küçük Sanayi Sites...

Aydıntepe MHP İlçe Teşkilat Görev Dağılımı YapıldıSonraki Haber

Aydıntepe MHP İlçe Teşkilat Görev Dağılı...

Yorum Yazın

Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldı
Bayburt’ta Yürüyecek Kaldırım Kalmadı, Kaldırım İşgali Yayalara Çile Oluyor!
Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Bayburt’ta
"Çılgın Şapkalar" Defilesiyle Geri Dönüşüm Farkındalığı
“Koruyucu Aile Hizmeti ve Önemi” Tüm Yönleriyle ÜNİ FM’de Anlatıldı
Bayburt Günbuldu Köyü’nde İsale Hattı Yenileniyor
Hırsızlar Kaçamadı: Kıskıvrak Yakalandı ve Bayburt'ta Cezaevine Gönderildi!
Bayburt Belediyesi, “Şehit Osman Tepesi” Eleştiri Sonrası Temizliğini yaptı
Mv. Ateş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İçin Müjdeyi Verdi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar