Can Kurban Arslan - Sol Banner
Bekir Kocabey - Sağ Banner
Bayburt
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Samsun Bayburt Derneği’nin Yeni Binasının Açılış Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun Bayburt Derneği’nin Yeni Binasının Açılış Töreni Yapıldı
Abone ol
Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Samsun Bayburt Kültür ve Yardım Derneği yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Başkanı Pekmezci “Kuzey Karadeniz dağlarının eteklerinde bir yayla şehrinden, tarih ve kültür kokan bir şehirden yüreğimizin sıcaklığıyla 19 Mayıs’ın, milli mücadelenin başladığı bu kahraman şehre selam ve sevgi iletiyoruz. Baba ocağını terk edip buralara kadar gelen hemşehrilerimiz var. Yıllar önce gelmişler artık Samsun’un bir parçası olmuşlar. Samsun’un kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlıyorlar.  Onların varlıklarıyla gurur duyuyoruz. Bizler Bayburtlular olarak Türkiye’nin neresinde olursak olalım. Birbirimizle bir dayanışma ruhunu her zaman ortaya koyduk. Elimizden geldiği kadarda milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde bunu uygulamaya gayret ettik.” Dedi. 
“Konuşmasında Bayburtlu Şair – Yazar Yahya Akengin’den dizlere de yer veren Başkan Pekmezci, Bugün Samsun’dayız yüreğimiz farklı bir burukluk içerisinde. Bir yanda baba ocağından uzaklarda hemşehrilerimizle bir araya gelmenin derin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da uzaklara gönderdiğimiz hemşehrilerimizin bizlerden uzakta olmasının bizleri derinden üzdüğünü ifade etmek isterim.  Bizim bir şair abimiz var Yahya Akengin. O diyor ki, “Cemreler düşmeyen bir yayladan/ İkinci göçün kervanı mıdır? Bu/ Giden gidene sıladan/ Demire dolanmış yüreklerin uğultusu/Islık mıdır? Ağıt mıdır? Bilinmez/ Ürkmüşte gider bir ceylan yavrusu/ Belki döner belki dönmez / Yamacında koşma söylediğimiz dağları düşman değil gurbet almış elimizden/ Kiminle tutayım halayı, barı/ Daracık sokaklar anlamaz halimizden/Sesin gelmiyor artık asmadan/ Issız bağımızda dünya ne kadar yalan/Öyle dağılmış ki yuvalardan muhabbet/ Dağlar geçit verdiğine pişman./ Kavurmuş türküleri esmişte sam/ Kör bir geçim uğruna bu ayrılıklar/Gülünü koklamadan yitirdiğimiz bahar/Bir dost bulamadan çöken akşam/ Kör bir geçim uğrunadır./ Evet kör bir geçim uğruna baba ocaklarını terk edip Samsun’da yeni bir dünya kuran hemşehrilerimizi en içten duygularla sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci derneğe katkılarından dolayı Vali- Mülkiye Başmüfettişi Osman Kaymak, Samsun Bayburt Dernek Başkanı Hakan Tali ile İş Adamları Şemşi Antika ve Nurettin Burak’a plaket takdimin de bulundu. Daha sonra Dede Korkut ve Bamsı Beyrek gösterisi ile Samsun ve Bayburt halk oyunları ekipleri tarafından folklor gösterileri yapıldı.  Halk oyunları gösterileri sonrasında Belediye Türk Halk Müziği Korosu söyledikleri birbirinden güzel Bayburt ve çeşitli yörelere ait türkülerle dinleyenlere gurbette Bayburt’u yaşattı. Türkü dolu dakikaların ardından gece Bayburtlu Sanatçı Mustafa Serkan Yalçın'ın Anadolu rock tarzında seslendirdiği parçalarla katılımcılara müzik ziyafeti sunmasıyla sona erdi.  
Törene Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Kemal Zeybek, Vali- Mülkiye Baş Müfettişi Osman Kaymak, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci,  İlk Adım Belediye Başkanı Necati Demirtaş, Ordu Kumru İlçesi Kaymakamı Emrah Akduman, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkan Vekili Özgür Suiçmez, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Turhal, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Karakaya, önceki dönem İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hakan Tali, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hicabi Durmuş, Trabzon Bayburtlular Derneği Başkan Yardımcısı Turan Terzi ve vatandaşlar katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları OlduÖnceki Haber

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Bir...

Bayburt Üniversitesi, Afrika'nın Geleceği Vizyonu ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Nijerya'daydıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi, Afrika'nın Geleceğ...

Yorum Yazın

Bayburt Halkının Sesinden: 2024 Yerel Seçim Tercihleri
CHP Belediye Başkan Adayı Kubilay Erel, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Deva Partisi Lideri Ali Babacan, Bayburt'u Ziyaret Etti
Bayburt Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bekir Kocabey, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
Bayburt Üniversitesi Marşı Resmî Olarak Tescillendi
Suat Pamukçu Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Edip Ak Partiye Katıldı
Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Arslan, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt'ta Onbeşi Geleneğiyle Ramazan Coşkusu
Bayburtspor 1922 Konyaspor'a 4-0 Mağlup Oldu
Trabzon Bayburtlular Derneği'nin Geleneksel İftar Yemeği Coşkusu
Bakan Güler, Komando Tugayında İnceleme ve Denetlemelerde Bulundu
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Bayburt'u Ziyaret Etti
Mart Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Anjiyografi Ünitesi Hizmete Girdi
Bayburt Lisesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'ni Coşkuyla Kutladı
Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'nda Altın Madalya Kazandı
Bayburtspor 1-0'lık Skorla Silivrispor'u Mağlup Etti
Bayburtspor’da Tek Düşünce Galibiyet

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
üni fm scroll