Bayburt
DOLAR39.5851
EURO45.6681
ALTIN4328.3

Sporcu Muhammet Şimşek'ten Görme Engelliler Powerlifting Şampiyonasında 5 Türkiye Rekoru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sporcu Muhammet Şimşek'ten Görme Engelliler Powerlifting Şampiyonasında 5 Türkiye Rekoru
Abone ol
Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Muhammet Şimşek, Ankara'da düzenlenen Görme Engelliler Powerlifting ve Benchpress Türkiye Halter Şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı.

Şimşek, Benchpress'te 138 kg, Deadlift'te 200 kg ve Squat'ta 200 kg'lık kaldırışları ile toplamda 538 kg'ye ulaşarak 5 Türkiye rekoru kırdı ve 2 altın madalya kazandı. Şampiyon sporcunun madalyalarını, Bayburt Halter İl Temsilcisi ve görme engelliler halter branşı teknik kurul üyesi, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Aksoy takdim etti.

Madalya töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Muhammet Şimşek, "Dezavantajlı bireyler için hayat, her zaman mücadele etmeye eşdeğerdir. Bu başarımı, engelleri aşan, hayatın yükünü kaldıran tüm başarmış insanlara ithaf ediyorum. Başarımda emeği geçen Antrenörüm Ebu Bekir Sıddık Aksoy'a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Adem Köse'ye, Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Murat Kul’a ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum," dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise Muhammet Şimşek'in Türkiye rekorları kırarak elde ettiği başarının önemine vurgu yaptı. Türkmen, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Engelleri aşmak, her insanın kişisel menkıbesinde bir rekordur. Yaşam, bazılarımız için hep daha ağırdır ve hayatın yükünü kaldırmak; başlı başına bir başarıdır. Bugün, Görme Engelliler Powerlifting ve Benchpress Türkiye Halter Şampiyonasında kırdığı 5 Türkiye rekoru ile 2 altın madalyayı üniversitemize getiren öğrencimiz Muhammet Şimşek, bu başarının sınırlarını genişleterek kendini gerçekleştirmiş; hayallerini gerçekleştirmiş ve bizim umutlarımızı bir kez daha gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizle ortak hayaller kurmaya, kendimizi gerçekleştirmeye, umuda uzanmaya ve birlikte engelleri aşarak rekorlar kırmaya devam edeceğiz. Ne şanslıyız ki, böylesine gönül bağlarımız var."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Merkezli Operasyon: Sahte Kimlik Bilgileriyle Suç İşleyen 4 Kişi TutuklandıÖnceki Haber

Bayburt Merkezli Operasyon: Sahte Kimlik...

Bayburt Kadızade Mahallesinde Yangın: 3 Evde Maddi HasarSonraki Haber

Bayburt Kadızade Mahallesinde Yangın: 3...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Sağanak Yağış Yeni Sanayi Sitesini Sular Altında Bıraktı
CHP, 14 Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt'ta Halka Seslendi
CHP Bayburt’ta Miting Öncesi Gençlik Kortejiyle Sahadaydı
CHP, 14 Yıl Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt’ta Miting Yaptı
Bayburt Demirözü’nde Eğlence Zamanı, Kuşburnu Çiçeği Festivali Başlıyor
Bayburt’un Yeni MÜSİAD Başkanı Tosun, İlk Temasını Diyarbakır’da Kurdu
ÜNİ FM’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek ile Bayburt’un Nabzı Tutuldu!
Uyuşturucuyla Yakalanan 3 Şüpheliye Bayburt Polisi Göz Açtırmadı
Hatırlamak 20 Yıl Sürdü: Bayburt Galer Hamamı İçin İlk Adım Atıldı
CHP Bayburt Miting Alanına valilikten İzin çıkmadı, Yeni Adres Belirlendi!
Bayburt MÜSİAD’ta Koltuk Değişti Yeni Başkan Mert Tosun Oldu
Bayburt Aydıntepe Yaylası’nda Cami Bakımsızlığı ve Çevre Kirliliği Tepki Çekiyor!
Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne 3 İşçi Alımı Yapılacak!
Hayrettin Dilek, 47 Yılın Ardından Bayburt Üniversitesi’nden Emekli Oldu
Bayburt CHP Mitinginde Özgür Özel ile Beraber Mansur Yavaş’ta Olacak
Bayburt'ta İki Aracın Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı!
Bayburt’ta 38 Yaşında 2 Çocuk Babası Olan Kişi Ahırda Ölü Bulundu!
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in Annesi Toprağa Verildi
Bayburt'ta Kurban Bayramı'nda Bayburt'ta Ekmek Kuyruğu Vatandaşları İsyan Ettirdi!
Bayburtlu Milli Bilek Güreşçisi Yusuf Ziya Yıldızoğlu'ndan Avrupa'da Gümüş Madalya
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar