Bayburt
DOLAR34.7535
EURO36.5589
ALTIN2950.5

Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu Açılış Töreniyle Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu Açılış Töreniyle Başladı
Abone ol
‘Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu’nun ilki Bayburt Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Bayburt Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinin paydaşlığı ile gerçekleştirilen sempozyumun açılış programı Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sadruşşerîa Konferans Salonunda yapıldı. Programa, Bayburt Vali Vekili Burak Çimşir, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Uçurum, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Ana teması “Sünnet Algısı” olan sempozyumun açılışında konuşan Rektör Türkmen; “Bu sempozyumun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinin değerli rektörlerine, fakültelerimizin dekanlarına, bildirileriyle katkı sunacak olan tüm katılımcılara, çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Günümüzde İslami İlimler Algısı’ üst başlığı ile düzenlediğimiz bu sempozyumda; tarihi süreç içerisinde oluşan anlam kaymaları ve genişlemeleri ilim adamlarımızın değerlendirmesine sunmayı amaçlıyoruz. Üniversitelerimizin ortak çabası ile ev sahipliğimizde gerçekleştirilen bu sempozyumun uzun soluklu iş birliğine ve verimli toplantılara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
İki gün sürecek olan sempozyumda; Kaynaklık Değeri Açısından Sünnet, Sahabe ve Sünnet Algısı, Oluşum Dönemi İslam Literatüründe Sünnet Algısı, Klasik Dönem İslami İlimlerde Sünnet Algısı, Oryantalizm ve Sonrası Modern Dönemde İslami İlimlerde Sünnet Algısı, Kur'an Eksenli Ekol ve Anlayışların Sünnet Algısı, Günümüz İslam Dünyasında Sünnet Algısı ve Yansımaları, Dijital Ortamlar ve Sünnet gibi konularda onlarca farklı görüş ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. 
Canlı yayın yöntemiyle gerçekleştirilecek olan eş zamanlı oturumlar, /bayburtilahiyat (YouTube) kanalından takip edilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Abuzer Yıldırımtepe "Tarımsal Üretim ve Kuraklık" Açıklaması YaptıÖnceki Haber

Abuzer Yıldırımtepe "Tarımsal Üretim ve...

Bayburt'ta Yaşlılar ve Çocuklar Bir Araya Gelip Toprağa Hayat VerdiSonraki Haber

Bayburt'ta Yaşlılar ve Çocuklar Bir Aray...

Yorum Yazın

AK Parti 8. Büyük Olağan Kongresi İçin Gün Sayıyor
Gökçedere İmam Hatip ortaokulu Kros Takımları Türkiye Finallerinde!
Bayburt Barosu’ndan Liselerarası Kompozisyon Yarışması
Hanemize Bir Mağlubiyet Daha! Son Dakika Golü İle Kaybettik
Prof. Dr. Kavukçu'nun Kadın Gücünü Simgeleyen Buz Performansı
Üni FM’de Aile Danışmanlığı Birimlerinin Kurulması ve Amaçları Ele Alındı
"Bayburt ve Çevresi İçin Buzlanma ve Yoğun Kar Uyarısı
"Bayburt'ta İki Yeni Proje Başlatıldı: Ekoköy-2 ve Ehramdan Geleceğe Çağrı"
2025 ocak ayında konut satışları açıkladı: bayburt sonlarda yer aldı!
"Bayburt’ta Uyuşturucu ile Mücadele Semineri: ”En İyi Narkotik Polisi Anne”
Kaçakçılığa Geçit Yok: 20.000 Adet Bandrolsüz Makaron Ele Geçirildi
Kadın Ve İklim: Prof. Mehmet Kavukcu’dan Kadın Eğitim Merkezine Sanatsal Dokunuş
Prof. Dr. Musa Artar Bayburt Üniversitesi Rektör Adayı!
‘Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek’ Projesinde Son gün Belli Oldu!
Bayburt Göç İdaresi Personel Alımı İçin Yarın Son Gün!
Türkiye Geneli Dede Korkut Öykü Yarışması Başladı!
CHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol’ Yetkililere Seslendi!
Bayburt’ta Kaçak Alkol Operasyonu: 20 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi!
Bayburt Özel İdarespor Kritik Galibiyetle Düşme Hattından Çıktı!
Bayburt’ta Narkotik Denetimi: Uyuşturucu Madde ile Yakalandılar!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar