Bayburt
DOLAR42.2134
EURO48.8967
ALTIN5434.0

Vali Epcim: “Programdan azami oranda yararlanmak istiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Epcim: “Programdan azami oranda yararlanmak istiyoruz”
Abone ol
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın katkılarıyla mesleki eğitim kalitesinin artırılması ile nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik hayata geçirilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Bayburt Valiliği’nde düzenlenen toplantıda ele alındı.

Vali Cüneyt Epcim başkanlığındaki toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, KUDAKA Bayburt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Lokman Altunbilek, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan ile mesleki ve teknik eğitim veren kurumların temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Epcim, Bayburt olarak programdan azami ölçüde faydalanmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin niteliği bakımından mesleki eğitimin yenilikçi bir anlayışla ele alınması ve nitelikli personel yetiştirilmesine yönelik önemli getiriler sağlayacağına işaret eden Vali Epcim, “Bu hususta neler yapabiliriz? Ne gibi adımlar atabiliriz? Bu konuları değerlendirmek istiyoruz. Özellikle meslek kuruluşlarımız, üniversitemiz ve halk eğitim merkezi gibi kurumlarımız bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek suretiyle mesleki eğitim konusunda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.
Vali Epcim toplantı kapsamında projeye ilişkin gelinen süreci de ele alacaklarını kaydederek katılımcılara teşekkür etti.
Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek programından Meslek yüksekokulları, mesleki eğitim merkezleri, mesleki ve teknik liselerin yanı sıra sanayi ve ticaret Odaları, esnaf odaları ve organize sanayi bölgelerinin yararlanabilecek. Toplam bütçesi 5 milyon 250 bin lira olan programa her bir proje için içerisinde başvuru sahibi, proje ortağı ve en az bir iştirakçinin yer aldığı üçlü ortaklıkla başvurulabilecek. Bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesince uygulanması kararlaştırılan projelere ajans tarafından yüzde 25 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarda destek sağlanacak. Uygulama sürecinin 18 ay ile sınırlı olduğu Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na başvurular 10 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta kar yağışıÖnceki Haber

Bayburt’ta kar yağışı

Rektör Coşkun, engelli personellerle kahvaltıda buluştuSonraki Haber

Rektör Coşkun, engelli personellerle kah...

Yorum Yazın

Bayburt’ta Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy’a Veda Programı Düzenlendi
Organ ve Doku Bağışı İçin Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi
Bayburt Gençlik Merkezi Evinde Çorum Voleybol’a 3-0 Mağlup Oldu
Bayburt’ta Gece Saatlerinde Domuz Sürüsü ile Karşılaştılar!
Aslandağı Bungalov Evleriyle Sosyal Yaşam Alanı Kazanıyor
Bayburt Belediyesi Ücretsiz Aile Danışmanlığı Hizmetine Başladı
Bayburt'un Arpalı Beldesi'nde Yeşil Yaşam Projesi İçin Protokol İmzalandı
Bayburt Üniversitesi’nde “Tarım ve Çevre Etkileşimi” Paneli Gerçekleşti
Bayburt’un 2025 Ekim Trafik Kazası Bilançosu Açıklandı
ÜNİ FM’de Organ Bağışı Farkındalık Programı Gerçekleşti
Bayburt'un Demirözü İlçesine 79 Yeni TOKİ Konutu İnşa Ediliyor
TZOB Başkanı Bayraktar: Şap Hastalığından Zarar Gören Üreticilere Destek Verilmeli
Bayburt 2. Sultanbeyli Memleket Günleri’nde Tanıtılacak
Bayburt’un Köy Yolları Genişletme Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt Yeniden Refah Partisi’nde Görev Değişimi
Bayburt Voleybol Ekibi Cumartesi 3 Puan İçin Sahada
Bayburt’ta silahlı tartışma: 1 kişi yaralandı!
Arınma Performansıyla Çevresel Farkındalık Vurgusu Yapıldı
Bayburt Üniversitesi'nden Bilim İletişimi Vizyonu: Duvarlar Kalkıyor, Bilim Sokağa İniyor
Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 50. Yıla Anlamlı Fidanlar
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar