Bayburt
DOLAR27.1667
EURO28.9968
ALTIN1684.1

Yenilikçi Arıcılığa KUDAKA Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenilikçi Arıcılığa KUDAKA Desteği
Abone ol
KUDAKA'nın "Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı" kapsamında desteklenen "Bayburt Üniversitesi Arıcılık AR-GE Merkezi Kurulması ve Bölge Arıcılığının Geliştirilmesi" projesinin protokolü, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.

2015 yılından bu yana Bayburt Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Bayburt ve çevresindeki arı ırkı soyunun korunması, çoğaltılması, ıslah edilmesi, üretiminin yapılması, eğitim verilmesi konusunda faaliyetlerini sürdürmekte.
Rengi, kokusu, kıvamı ve tadı ile önemli üne sahip olan Bayburt balının geleneksel özelliklerinin ve kalitesinin korunması ve şehrin ekonomisine değer kazandırması amacıyla Bayburt Üniversitesi tarafından yapılan başvuru neticesinde "Bayburt Balı" ismi ile coğrafi işaret kapsamında 2020 yılında tescil edilmiştir.Uygulanacak proje kapsamında, Bayburt il merkezi, Demirözü ve Aydıntepe ilçeleri ile bağlı köylerindeki arıcıların sürdürülebilir şekilde yüksek kaliteli arı ürünleri üretim potansiyellerinin artırılması, bölge arıcılarının gelir seviyesinin yükseltilmesi, arı yetiştiricilerinin teknik altyapılarının geliştirilmesi, yeni bir istihdam alanı oluşturarak milli ekonomiye de katkı sağlanması hedeflenmekte.Bölgenin iklim koşullarının sert olması ve gece-gündüz sıcaklık farklarının yüksek olması nedeniyle kovan içi uygun sıcaklık değerlerinin sağlanmasında zorluk yaşanmakta ve arıcılar arı kolonilerini daha ılıman bölgelere taşımak zorunda kalmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için hazırlanan proje kapsamında yeni model arı kovanı geliştirilmesi planlanmaktadır. Bu arı kovanları, yazın aşırı sıcaklardan ve kışın soğuktan koruyacak, havalandırma bakımından optimum şartlara sahip, patent alımına uygun, yenilikçi ve modern, kış kayıplarını önleyecek nitelikte arı sağlığını ve arı ürünleri kalitesini düşürmeyecek materyallerden imal edilecek.Söz konusu kovanların tasarım ve imalatı için Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi bünyesinde AR-GE Atölyesi oluşturulacaktır. Yeniden tasarlanacak olan arı kovanları Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'ne ait arılıklarda test edilip proje amaçlarına uygunlukları araştırılacak ve istenilen değerlerin elde edilmesiyle birlikte patent başvurusu gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburtlu Çiftçilerden Yardım Eli Devam EdiyorÖnceki Haber

Bayburtlu Çiftçilerden Yardım Eli Devam...

Bayburt’ta Tam Donanımlı 5 Yeni Ambulans Hizmete GirdiSonraki Haber

Bayburt’ta Tam Donanımlı 5 Yeni Ambulans...

Yorum Yazın

Bayburt’ta Kızılay Şubesi Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni ve Kan Alma Biriminin Açılışı Yapıldı
Ziraat Türkiye Kupası'nda Rakip Eynesil Belediyespor
Yılın Ahisi Kaban’a Kaftanını Vali Mustafa Eldivan Giydirdi
Danişment Kız Kuran Kursu'nda 60 Öğrenci Lahmacundan Zehirlendi
Bayburtspor Gençosman'da Mağlup Oldu
Bayburt'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
Memleketlerini Hiç Tanımayan Bayburtlular, Bayburt'ta Buluştu
Bayburt'ta Korkutan Yangın
Sonunda Bayburtspor'un Transfer Yasağı Kalktı
Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt Üniversitesi, Lavanta Yağı Üretimi İçin Seri Üretim Çalışmalarına Başladı
Bayburt’ta 15.014 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Bayburtspor Sezonun İlk Maçından Mağlup Ayrıldı
Bayburt'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. Yılı Kutlandı
Bayburtlu Kıbrıs Gazisi Sayıner Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bayburt'ta Kültür Varlıkları Ticareti ve Kaçakçılığına Yönelik Operasyon
Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrenci Alım Ek İlanı Yayımlandı
Vali Eldivan, Organize Sanayi Bölgesi’nde İncelemelerde Bulundu
Bayburt Üniversitesi 16. Yılına 16 Binin Üzerinde Öğrenciyle Giriyor
Milletvekili Ateş, 3 Aylık Görev Süresini Değerlendirdi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar