Bayburt
DOLAR40.0478
EURO47.0092
ALTIN4235.6

YÖK’ten Bayburt Üniversitesine Bir Ödül Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖK’ten Bayburt Üniversitesine Bir Ödül Daha
Abone ol
Bayburt Üniversitesi, YÖK tarafından her yıl verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsamında ‘2020 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülleri’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ile ödül verildi.

2020 yılı ödülleri için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) 116 üniversiteden toplam 841 adet olmak üzere rekor sayıda yapılan başvuruların değerlendirilerek, ödülleri almaya hak kazananların açıkladığı “2020 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.
Yükseköğretim Kurulunun üniversitelerde, engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek, engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla “Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim” temalarıyla başlattığı çalışmalar ve 2018 yılından bu yana her yıl verdiği “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında Bayburt Üniversitesi de engellilere yönelik yaptığı önemli çalışmalara istinaden ‘2020 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülleri’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ile ödüllendirildi.
Kazandıkları ödülden dolayı mutluluğunu dile getiren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rektör Coşkun; iş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri adına bütün engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında olduklarını belirterek; Bayburt Üniversitesi olarak her zaman engelli personellerin sorunlarını dinleyip, çözüm bulma noktasında gayret içinde olduklarını vurguladı. Engelli vatandaşlarımızın bundan sonra da destekçileri olmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör Coşkun, üniversitenin tüm hizmet alanlarında erişilebilir mekânlar inşa ederek engelli vatandaşların üniversitedeki tüm imkânlardan, sosyal alanlardan, açık ve kapalı mekânlardan rahatlıkla yararlanmasını sağladıklarını ve bundan sonra da gerekli tüm düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edecekleri ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Astrolojik Bir Nesne Keşfedildi!Önceki Haber

Yeni Astrolojik Bir Nesne Keşfedildi!

Bayburt Kop Dağı Tüneli'nin Yüzde 58'i TamamlandıSonraki Haber

Bayburt Kop Dağı Tüneli'nin Yüzde 58'i T...

Yorum Yazın

Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar