Bayburt
DOLAR41.319
EURO48.7478
ALTIN4892.2

Zincir Marketler Bayburt Esnafına Zarar Veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zincir Marketler Bayburt Esnafına Zarar Veriyor
Abone ol
Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, her köşe başına açılan marketlerin yerel işletmeleri zor durumda bıraktığına ve adeta yerel marketleri bakkalların batması için çaba gösterildiğine dikkat çekerek, “Bayburt’ta sayıları 50’yi bulan market zincirler yerel esnafımızı zor duruma düşürmektedir. Birileri buna dur demeli” dedi.

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Marketlerin sektördeki payının son 10 yılda Yüzde 60’tan Yüzde 79’a çıktığını ifade ederek, “Toplam perakende sektörünün yaklaşık 1,5 Trilyon TL büyüklüğe ulaştığı; bunun 450 Milyar TL’sini organize, büyük market zincirleri tarafından gerçekleştirildiğini biliniyor. Yerel marketlerin toplam cirosu ise 40 Milyar TL olduğu ortadadır. Zincir marketler gittikleri her yerde sektöre darbe vurduğu ve fiyatlarda artışa neden olduğu da ortadadır. Bayburt’ta daha da çoğaldılar. Bayburt’un küçük esnafını bitiriyorlar. Bu da haliyle sektöre zarar veriyor ve fiyatlara yansıyor” dedi.
Suçlunun sadece market zincirleri olmadığının altını çizen Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, “Peki şimdi bu sadece zincir marketlerin suçu mu? Bu şirketler gittikleri illerde dükkan kiralıyor ve açılış izni istiyorlar. Bu açılış izinlerini kim veriyor. Her zaman yaptığı gibi AK Parti yine tribünlere oynuyor. Kendilerinin hiç suçu yokmuş gibi suçlu marketler olarak ilan ediyor. Bu zincir marketler sizin zamanınızda bu kadar artmadı mı, geleceği ön göremediniz mi? Yoksa işinize mi gelmedi? Bayburt’ta bu marketlerin sayısı 30’u buldu. İlçe ve beldelerde mantar gibi çoğalıyorlar. Toplam sayı 50’yi buldu.
Bütün ülkede yasal düzenlemeler yapılamıyor. Her mahalleye şube açıyorlar. Yerel marketlerden bakkallara kadar her sektöre ağır darbe vurmaya başladılar. Her şeyi satıyorlar. Adları market ama hırdavatçı oluyorlar, manav oluyorlar, kırtasiyeci oluyorlar, beyaz eşyacı oluyorlar, teknoloji market oluyorlar. Kimsede çıkıp bunlara dur diyemiyor. Adı market ise gıda ve temizlik malzemesi satacak. Değilse AVM açacaklar. Bunların ruhsatları iyice incelenmeli ve gerekiyorsa iptal edilmelidir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3. Ordu Komutanlığı Bando Takımı Konser VerdiÖnceki Haber

3. Ordu Komutanlığı Bando Takımı Konser...

Avrupalı Gençler Fiziksel Aktiviteyle Obezitenin Önüne Geçmek İçin Bayburt'ta!Sonraki Haber

Avrupalı Gençler Fiziksel Aktiviteyle Ob...

Yorum Yazın

Bayburt’ta Ağustos Ayında Konut Satışlarında Yüzde Dokuz Düşüş!
Bayburt'un Yoncalı Köyü’nde Anne Ayı ve Yavrusu Görüntülendi
Bayburt Devlet Hastanesi'nde Kepçe Kulak Ameliyatı Başarıyla Yapıldı
Bayburt'un Eski AFAD Müdürü Adil Arslan, Aksaray'a Atandı
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dekanlık Görevinde Devir Teslim
Bayburt’ta Ehram ve Kilim Dokumacılığı Geleceğe Taşınıyor
Bayburt’ta 20 Saate Yakın Su Kesintisi Halkta Tepkiye Yol Açtı!
Uğrak Göleti Projesi Bayburt'ta Tarıma Can Verecek
Bayburt Baksı Müzesi'nde Kültür ve Hukuk Buluşması, Akademiye Yeni Bir Yol Açıyor
Bayburt'ta Okul Servislerine Yönelik Denetimler Başladı
Bayburt'ta Parmak Ucu Yürüyüşüne Özel Tedavi Başarısı
Baksı'da Kültür ve Hukuk Buluşması: İki Günlük Sempozyum Düzenleniyor
Bayburtlu Eski Bakan Oktay Güner TBMM'de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bayburt Özel İdare Spor Bölgesel Amatör Ligi'ne Katılmama Kararı Aldı
Bayburtlu Milli Atlet Sezer Altuntaş Evinde Ölü Bulundu!
Bayburt’ta Yeni Eğitim Öğretim için İlk Zil Çaldı, “İlk Ders Yeşil Vatan” Oldu
Üni FM’de Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Anlatıldı
Bayburt Halk Sağlığı Laboratuvarı Su Analizinde Bazı Çeşmeler Kirli Çıktı!
BAYDER Olağan Kongresi Yapıldı, Başkan Dündar Güven Tazeledi
Bayburt’ta Destek AFAD Gönüllüleri Demirözü’nde Buluştu
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar