Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Turkcell Süper Kupa kapsamında oynanan karşılaşmalarla ilgili kararlarını açıkladı. 05 ve 06 Ocak 2026 tarihlerinde oynanan müsabakalarda yaşanan saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ile sportmenliğe aykırı hareketler, disiplin kurulunun gündemine taşındı. Yapılan değerlendirme sonucunda Galatasaray, Fenerbahçe ve Samsunspor hakkında çeşitli yaptırımlar uygulanmasına karar verildi.

PFDK’nın aldığı kararlara göre; Galatasaray, 05 Ocak 2026 tarihinde oynanan Galatasaray–Trabzonspor Süper Kupa müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle cezalandırıldı. Kurul, Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 52/2 ve 46/1. maddeleri uyarınca sarı-kırmızılı kulübe 220 bin TL para cezası verilmesine hükmetti.
Fenerbahçe cephesinde ise aynı gün oynanan Fenerbahçe–Samsunspor karşılaşmasında taraftar davranışları nedeniyle iki ayrı ceza kararı çıktı. Sarı-lacivertli kulüp, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle Süper Kupa Müsabakası Statüsü’nün 10/D-3 maddesi uyarınca 500 bin TL para cezası aldı. Ayrıca aynı karşılaşmada yaşanan saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2 ve 46/1. maddeleri kapsamında 440 bin TL ek para cezası uygulanmasına karar verildi.
Samsunspor da benzer gerekçelerle PFDK yaptırımlarından nasibini aldı. Kırmızı-beyazlı kulüp, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle 500 bin TL para cezasına çarptırıldı. Bununla birlikte, aynı müsabakada Samsunspor forması giyen Antoine Makoumbou, rakip oyuncuya yönelik ciddi faul yaptığı gerekçesiyle FDT’nin 43. maddesi kapsamında 2 resmi müsabakadan men cezası aldı.
PFDK kararlarıyla birlikte TFF, tribün olayları ve sportmenliğe aykırı davranışlar konusunda sıfır tolerans politikasını sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koymuş oldu. Yetkililer, benzer ihlallerin devam etmesi halinde daha ağır yaptırımların gündeme gelebileceğini vurguluyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: