Olayla ilgili konuşan Erdoğan Acar’ın akrabası Esmani Yöndem, yaşananların uzun süredir devam eden bir sürecin sonucu olduğunu öne sürdü. Yöndem, Erdoğan Acar’ın köyde “Garip” ismiyle tanındığını, doğum sırasında annesini kaybettiğini ve öksüz büyüdüğünü, geçimini ise çobanlık yaparak sağladığını ifade etti.
Yöndem’in iddiasına göre, olayın yaşanmasından önce Nisan ayında eşinin yakınları tarafından silahla ev basıldı, Acar ve abisi darp edildi, eşi ise zorla evden alınarak götürüldü. Yaşananların jandarmaya bildirildiği, tutanak tutulduğu ve darp raporu alındığı öne sürüldü.
Acar’ın sürekli tehdit edildiğini iddia eden Yöndem, “Halen adamlar elini kolunu sallayarak geziyor. Bu adamı devamlı tehdit ettiler. En sonunda kendi canına kıydı” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: