Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında aldığı 3-0’lık galibiyet, Bayburt’ta büyük bir coşkuyla kutlandı. Derbi zaferinin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Bayburt’ta çok sayıda Galatasaray taraftarı Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerinde bayraklarla caddeyi dolduran taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde galibiyeti kutladı. “Şampiyon Cimbom” sloganlarının atıldığı kutlamalarda, şehir adeta sarı-kırmızı renklere büründü.
Kutlamaların merkezi haline gelen Saat Kule Meydanı’nda yoğun kalabalık oluşurken, coşku kısa sürede şehrin farklı noktalarına yayıldı. Araç konvoyları oluşturan taraftarlar, şehir merkezinde uzun süre tur atarak sevinçlerini paylaştı. Kutlamalara bir vatandaşın traktörüyle katılması ise renkli görüntülere sahne oldu.
Meşalelerin yakıldığı, marşların söylendiği kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti. Her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte, taraftarlar galibiyetin sevincini doyasıya yaşadı. Kutlamalar ilerleyen saatlerde Dörtyol mevkiinde de devam etti.
Güvenlik güçleri, kutlamaların düzenli şekilde ilerlemesi için şehir genelinde önlem aldı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, etkinlikler ilerleyen saatlerde sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: