Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Zekeriya Mevlütoğulları, adaylık sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan değerlendirmelere yazılı bir basın açıklamasıyla yaptı. Mevlütoğulları, açıklamasında önceki dönem Oda Başkanı Burhanettin Kahrıman’ı hedef alan bir beyanının olmadığını belirterek, sürecin kişiler üzerinden değil hizmet anlayışı üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Mevlütoğulları, yaptığı açıklamada adaylık sürecinde oda projelerine ve şoför esnafının sorunlarına odaklandıklarını vurguladı. Kamuoyuna yansıyan bazı açıklamaların süreci kişiselleştirdiğini savunan Mevlütoğulları, gündemlerinin yalnızca şoför esnafının beklenti ve ihtiyaçları olduğunu kaydetti.
Açıklamada, dört yıl önce yapılan seçim sonuçlarına atıfta bulunularak, sürecin hizmet çerçevesinde yürütülmesi gerektiği ifade edildi. Mevlütoğulları, tartışmaların oda çalışmalarının önüne geçmemesi gerektiğini dile getirdi.
Basın açıklamasında “maaş almama” konusuna da değinen Zekeriya Mevlütoğulları, Ocak 2022’de göreve başladığı gün odadan maaş ya da ücret almayacağını kamuoyuna açıkladığını belirtti. Bu sözün, birlik başkanı seçilmeden önce verildiğini ve kişisel bir taahhüt olduğunu ifade etti.
5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na da değinilen açıklamada, oda mali yapısına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Mevlütoğulları, oda bütçesinin disiplin altına alındığını, borçların yapılandırıldığını ve düzenli şekilde ödendiğini belirtti. Borçların bir kısmının önceki dönemden devralındığını da sözlerine ekledi.
Ücret tarifeleri konusunda ise belediye ve valilikle yaşanan sürece değinilerek, mevcut yönetimin oda haklarını koruma amacıyla hareket ettiği kaydedildi.
Mevlütoğulları, açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla” ifadeleriyle tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: