Bayburt
DOLAR39.5851
EURO45.6681
ALTIN4328.3

Bayburtlu Gençler Yaptıkları İnsansız Hava Araçlarıyla TEKNOFEST’te Final Yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburtlu Gençler Yaptıkları İnsansız Hava Araçlarıyla TEKNOFEST’te Final Yolunda
Abone ol
Bayburtlu gençler iki farklı ekiple katıldıkları TEKNOFEST liseler arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda 56 takım arasına girerek, finale katılmaya hak kazandı.

13 Eylül’de Bursa’da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde yarışacak Teyyareciler ve Robohatip İHA ekibi deneme uçuşları gerçekleştirerek final öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin bulunduğu İHA takımının çalışmalarını inceleyen Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Teyyareciler ve Robohatip ekibi öğrencilerini tebrik ederek, "Öğrencilerimizi attıkları bu cesur adımdan dolayı kutluyorum, öğrencilerimize destek olan öğretmenlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.
Daha önceki yıllarda Samsun’da yapılan Robotik yarışmalara Bayburt’tan da öğrencilerin katıldığını ve burada Bayburt’u temsil eden öğrencilerin olduğunu hatırlatan Karakaşoğlu, "Biz Mustafa hocamla birlikte çocukların bu hevesini görünce, bu sene de TEKNOFEST’e hazırlanmaları için Model Uçak Atölyesi oluşturduk. Tasarım Beceri Merkezimizde Robotik Kodlama Atölyesi de oluşturduk. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız bu atölyelerimizi kullanarak bu uçakları ürettiler. Şu anda bu uçaklarımız çeşitli aşamalardan geçtikten sonra Türkiye finallerinde katılmaya hak kazandı. Ben finalde yarışacak olan öğrencilerimize, öğretmenlerine ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilişim Teknojileri Öğretmeni Mustafa Çobanoğlu finalde Bayburt’u en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını söyleyerek, "TEKONOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına Bayburt olarak iki takım olarak katıldık. Bu yarışma üç eleme şeklinde ilerliyor. Birinci eleme kavramsal tasarı raporu denilen kısım. Biz o aşamayı başarıyla geçerek ilk 100 takım içerisine girdik. Daha sonra detaylı tasarım raporu ve uçuş kanıt dediğimiz aşama var. Bunu da başarıyla tamamlayarak 56 takım içerisine girdik ve finalist olmaya hak kazandık. 13 Eylül tarihinde Bursa’da Bayburt’u inşallah başarıyla temsil edeceğiz" dedi.
"Hem manuel hem de otoman iki farklı ekip hazırladık"
Bayburt Fen Lisesi Teyyareciler takımını finallere hazırlayan eğitmen Erdinç Yaya iki farklı ekip kurduklarını dile getirerek, ekipler hakkında bilgi verdi. Yaya, "Ekibimizin birini otoman olacak şekilde tasarladık. Diğerini ise tamamen manuel uçuş şeklinde tasarladık. Böylelikle öğrencilerin hem manuel el göz koordinasyonlarını zirveye çıkarmayı planladık, diğer taraftan da yazılım bilgilerini tamamlamayı düşledik. Böylelikle hem bu yıl, hem gelecek yıllar açısından zeminlerini hazırlayarak kendilerine bir ışık olmayı hedefledik" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Acil Çağrı Hizmetlerinde Koordinasyon Ele AlındıÖnceki Haber

Bayburt'ta Acil Çağrı Hizmetlerinde Koor...

Anzentrum Bayburtspor Turgutluspor Deplasmanından Galibiyetle DönüyorSonraki Haber

Anzentrum Bayburtspor Turgutluspor Depla...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Seçkin Pirim’in "Zamanlı Zamansız" Sergisi Baksı Müzesi’nde Açıldı
Bayburt’ta Şap Alarmı: 14 Köy ve 4 Mahalle Karantinada
İYİ Parti İl Başkanı Hancı, “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Hepimizin Görevi”
Yıldırım Elektroniği Vurdu: Bayburt’ta Cihazlar Kullanılamaz Hale Geldi
AK Parti Gençlik Kolları’ndan CHP Mitingine Taşıma İddiası
Bayburt'ta Sağanak Yağış Yeni Sanayi Sitesini Sular Altında Bıraktı
CHP, 14 Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt'ta Halka Seslendi
CHP Bayburt’ta Miting Öncesi Gençlik Kortejiyle Sahadaydı
CHP, 14 Yıl Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt’ta Miting Yaptı
Bayburt Demirözü’nde Eğlence Zamanı, Kuşburnu Çiçeği Festivali Başlıyor
Bayburt’un Yeni MÜSİAD Başkanı Tosun, İlk Temasını Diyarbakır’da Kurdu
ÜNİ FM’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek ile Bayburt’un Nabzı Tutuldu!
Uyuşturucuyla Yakalanan 3 Şüpheliye Bayburt Polisi Göz Açtırmadı
Hatırlamak 20 Yıl Sürdü: Bayburt Galer Hamamı İçin İlk Adım Atıldı
CHP Bayburt Miting Alanına valilikten İzin çıkmadı, Yeni Adres Belirlendi!
Bayburt MÜSİAD’ta Koltuk Değişti Yeni Başkan Mert Tosun Oldu
Bayburt Aydıntepe Yaylası’nda Cami Bakımsızlığı ve Çevre Kirliliği Tepki Çekiyor!
Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne 3 İşçi Alımı Yapılacak!
Hayrettin Dilek, 47 Yılın Ardından Bayburt Üniversitesi’nden Emekli Oldu
Bayburt CHP Mitinginde Özgür Özel ile Beraber Mansur Yavaş’ta Olacak
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar