Bayburt
DOLAR40.2251
EURO47.0575
ALTIN4347.9

Bayburt'ta Acil Çağrı Hizmetlerinde Koordinasyon Ele Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Acil Çağrı Hizmetlerinde Koordinasyon Ele Alındı
Abone ol
Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Vali Cüneyt Epcim başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Vali Yardımcısı Göksel Yüksel, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit ile ilgili kurum temsilcileri katıldı. 
112 Acil Çağrı Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda acil durum çağrılarına yönelik kurumlar arası koordinasyon ve çalışmalar değerlendirildi. 
Vali Epcim toplantıda son dönemde yaşanan doğal afetler nedeniyle acil çağrı hizmetlerinin öneminin daha anlaşılır hale geldiğini ifade etti. Ülke düzeyinde acil çağrı hizmetleri ile buna yönelik kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi kapsamında toplantılar düzenlendiğini aktaran Vali Epcim, “Bu manada sel ve yangın bölgeleri ile deprem bölgelerinde geçmişte uyguladığımız afetle mücadele stratejilerini örnek çalışmalar olarak gösterebiliriz. Bu bölgelerde çok ciddi düzeyde, Bakanlarımızın koordinasyonunda, devletimizin bütün imkânlarının afet yönetiminde kullanılması çok önemli ve değerliydi. Burada da her il bazında acil çağrı hizmetlerinde gelinen durumun genel olarak değerlendirmesini yapacağız. 112 Acil Çağrı Merkezleri hem ülkemiz açısından hem de yerel olarak çok önemli bir görev üstleniyor. Afetler ve krizlerin yönetimi artık buradan gerçekleştirilecek. Afet Koordinasyon Merkezi olarak kullanacağımız, gelen çağrıları aynı anda buradan değerlendirebileceğimiz bir alana kavuşmuş olduk. Ülkemizin gücü açısından da bakıldığı zaman burada 10 şiddetinde bir depreme dayanıklı merkez kuruldu. Bu da çok önemli ve değerli bir konu. Bu çerçevede genel olarak acil çağrı hizmetlerinde kat edilen mesafe, işleyiş biçimi, kurumlar arası koordinasyon gibi konuları ele alacağız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve katılımcılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Vali Epcim’in açıklamalarının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Burhan Yıldızoğlu, acil çağrı hizmetlerine ilişkin katılımcılara sunum yaptı. Yıldızoğlu, istatistikler eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda merkezde belediye, emniyet, jandarma, orman, sağlık ve ilgili kurum temsilcilerinden oluşan ekipler tarafından çağrılara tam kapasite yanıt verildiğini aktardı. Çağrı yanıt sürelerinin Türkiye ortalaması üzerinde olduğuna işaret eden Yıldızoğlu, “Merkezimize gelen çağrı hiç bekletilmeden ilgili kuruma aktarılıyor. Çağrı yanıtlama ve yönlendirme süreleri Türkiye ortalaması ile kıyaslandığında çok iyi durumdayız. Çeşitli nedenlerle vaka kaydı oluşturulmayan çağrıların asılsız çağrı ortalamasını yükseltmesine karşın bu ortalama da giderek azalan bir görünümde.” ifadelerini kullandı.
Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmaları ve acil çağrıların tek çatı altında birleştirilmesine yönelik hayata geçirilen tek numara “112” ye kurumların tam entegrasyonunun sağlanmasına ilişkin alınan kararla sona erdi. 
Vali Epcim, toplantı sonrası çağrı karşılama personeliyle bir araya gelerek başarı dileklerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları AçıklandıÖnceki Haber

Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı

Bayburtlu Gençler Yaptıkları İnsansız Hava Araçlarıyla TEKNOFEST’te Final YolundaSonraki Haber

Bayburtlu Gençler Yaptıkları İnsansız Ha...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Yeşil Dönüşüm Çağrısı: SoGreen Programı Tanıtıldı
Bayburt'ta Su Kanalına Düşen Ağır Yaralı Kardeş İçin Tedavi Sürüyor
Göç İstatistiği Açıklanlandı! Bayburt Hızla Göç Vermeye Devam Ediyor!
Bayburt Derebaşı Virajları'nda Adrenalin Dolu Motosiklet Turu
AK Parti Bayburt'tan Tarihi Birlik Çağrısı: "Terörsüz Türkiye İçin El Ele"
Bayburt-Demirözü Yolunda Feci Kaza: Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti
Bayburt Dede Korkut Şölenleri 29. Yıl Coşkusu 17 Temmuz'da Başlıyor!
Bayburt'ta 57 Bin Dekar Araziye Can Verecek Kırklartepe Barajı İnşaatı Sürüyor
Bayburt Devlet Hastanesi'nde İlk Şoklama Özellikli Kalp Pili Takıldı
Bayburt'ta "Spor Politikalarına Genç Bakış" Çalıştayı Tamamlandı
Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Belli Oldu
Bayburt'a Büyük Yatırım Desteği: 4 Alanda Önemli Teşvikler Sunuluyor
Bayburt'ta Dün Sabah Saatlerinde Kaza Yapan Erdem Şahinkaya Yaşam Mücadelesini Kaybetti
Geri Manevra Yapan Kamyonetin Çarptığı Küçük Çocuk Hayatını Kaybetti!
Bayburt’ta Aracıyla Geri Giden Baba Çocuğuna Çarptı, Çocuğun Durumu Ağır!
Bayburt Şehit Osman Tepesi Mezarlığı'nda Su Sorunu: Ziyaretçiler Mağdur
Umre Ödüllü Siyer-i Nebi Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!
Harmanözü Köyü’nde Muharrem Ayı ve Aşure Günü Buluşması
Bayburt'ta Kazalar Dur Durak Bilmiyor: Duvara Çarpan Araçta Bir Kişi Yaralandı!
Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar